damianese Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 ja w lato jak mi się skończył w trasie płyn a miałem próbkę szamponu od SNB rozrobiłem i zastosowałem- zapach był super i kobieta nie marudziła- może tak jak mówisz dolać jakiegoś perfuma:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Damian, właśnie pamiętałam, że dodałeś trochę szamponu i zastanawiałam się czy szampon czy odourkill ;) Padło na to drugie. Już tak nie wali, ale bardzo się ucieszę, jak się w końcu skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Odurkill bardzo specyficzny jest- także nie dolałbym tego do sprysków. Raz przesadziłem we wnętrzu i po trasie 400km łeb mi pękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Tak, mam to samo odczucie, też przesadziłam raz i nie było przyjemnie, wtedy to już pachniało jak pastą do podłogi, poważnie ;) Dlatego do spryskiwacza nie wlałam za dużo. Tak w miarę. Trochę jeszcze jedzie tym denaturatem, ale już nie jest drażniące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 JA używam Sonaxa nano, w Makro zakupiłem odrazu 6 butelek bo był po chyba 11czy 12złociszy za 5l i daje radę :ar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dla mnie zimowy Sonaxa to porażka! Zacieki na masce, szczególnie przy wylotach dysz od spryskiwaczy. Słabe czyszczenie szyby itp. To dziwny płyn, bo zbiera opinie złe i bardzo dobre! Tak samo jak odmrażacz Sonaxa do szyb! :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Co do zapachu- jak ktoś wrażliwy to odradzam FairLine z makro. 10zł za 4l, połasiłem się i cierpię :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 a czym jeb... pachnie? 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 J...ie jak po czerstwy chlebie :lol: tak samo jak ten Twój "dezodorant" tasco czy jak :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 tak samo jak ten Twój "dezodorant" tasco czy jak :lol:uuu, to widzę ten sam nałóg :lol: pozostała część rozmowy w hyde parku :mrgreen: edit 10.12.2010. wszem i wobec chciałabym oznajmić, że dziś zapaliła mi się kontrolka od płynu do spryskiwaczy :ymparty: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dla mnie zimowy Sonaxa to porażka! Zacieki na masce, szczególnie przy wylotach dysz od spryskiwaczy. Słabe czyszczenie szyby itp. To dziwny płyn, bo zbiera opinie złe i bardzo dobre! Tak samo jak odmrażacz Sonaxa do szyb! :?: Kupiłem 2 miesiące temu 1 litr koncentratu i rozcieńczyłem 1:1 z wodą demineralizowaną, płyn po prostu świetny, najlepszy jakiego dotąd używałem. Skończył mi się dopiero tydzień temu (a wcale go nie żałowałem) i kupiłem Autoland - beznadzieja, rozmazuje, nie czyści do końca, zostawia smugi, a dałem 10 zł za 2 litry. 1 litr koncentratu Sonax'a - 12zł + 1litr wody 2zł = 14. Wolę Sonax'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Kupiłem 2 miesiące temu 1 litr koncentratu i rozcieńczyłem 1:1 z wodą demineralizowaną, płyn po prostu świetny, najlepszy jakiego dotąd używałem. Skończył mi się dopiero tydzień temu (a wcale go nie żałowałem) i kupiłem Autoland - beznadzieja, rozmazuje, nie czyści do końca, zostawia smugi, a dałem 10 zł za 2 litry. 1 litr koncentratu Sonax'a - 12zł + 1litr wody 2zł = 14. Wolę Sonax'a. Według mnie to też najlepszy płyn do spryskiwaczy, kupiłem go juz 4 razy teraz była przerwa bo był z tesco ale jutro kupie moze tego turtle wax co Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 ja tez mam sonaxa od kilku zim uzywam i sobie chwale, tylko zawsze kupuje koncentrat a nie gotowy płyn ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja drugi rok używam Autolandu Psik-Psik i nie narzekam, ale może spróbuję Sonaxa skoro tak zachwalacie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ja kupiłem Autolandu Psik-Psik ale ten płyn to dla mnie porażka. Przy -5 na nieogrzanej szybie robią się takie kwiatki, że nic nie widać. Więc mam 2 możliwośći albo przez 4-5 km nie używać płynu albo się modlić, żeby w nic nie przywalić. Teraz kupie sprawdzony płyn z biedronki - Aurora czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Przy -5 na nieogrzanej szybie robią się takie kwiatki, że nic nie widać. Paweł, to ciekawe bo ja u siebie nie zaobserwowałem takiego zjawiska :-? Ten sam jest zalany w aucie żony i ona też nie narzeka, a używa spryskiwacza bardzo często. Nie żebym bronił czy zachwalał produkt Autolandu, dla mnie jest ani lepszy ani gorszy, z tej półki cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Bardzo ciekawe jest to, co piszecie.. Tyle różnych opinii na temat tych samych produktów.. 8-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Mirek może dlatego, że mój TDI nie ma ogrzewanej przedniej szyby a z nawiewu leci cieplejsze powietrze dopiero jak się płyn w chłodnicy nagrzeje czyli po paru km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dziś użyłem Turtlewaxa i jak dla mnie porażka. Na dworze -4C ja go psikam na szybe a ten mi zamarza;/ Ewidentnie za duzo w nim wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 @up, znajomy miał podobnie, tylko z innym płynem. Nie wstrząsnął przed wlaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Testy płynów z Motor i Auto Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ale nie ma jakis innych typu turtle i sonax szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Właśnie kończę 5 litrów Bottari. Miał być o zapachu cytrynowym ;) Generalnie cytryny w nim mało, ale za to skutecznie to coś co miało udawać cytrynę, likwiduje smród jaki zazwyczaj jest w tanich płynach (np. w takim nieszczęsnym moim poprzednim Proficie). Bottari w sumie całkiem bezzapachowy (jeśli mówimy o tych alkoholowych zapachach). Następna do testowania stoi w garażu Aura, z Biedronki. Ale nie ma jakis innych typu turtle i sonax szkodaW tym teście który podał przemas jest w ostatnim załączniku Sonax i Turtle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Bottari W AutoŚwiecie zmierzyli i trzymał z lekkim zapasem krzepnięcie. Aura z Biedronki to Organika Sarzyna, używałem sporo w zeszłym sezonie, bo tani i bardzo dobry. A propos tych opisów to mam przed sobą dwa artykuły: Motor i AutoŚwiat. Róznice w zmierzonym krzepnięciu tego samego płynu są spore czasem. Np Alpin -17/-9 w Motorze i ten sam płyn w AŚ -22/-23. Nie bardzo kumam. Ale takich różnic jest sporo. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tylko no właśnie alpin ten z reala teraz jest w Bańkach 5 litrów i do -22 więc to też różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi