_Monika_ Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Następna do testowania stoi w garażu Aura, z Biedronki.rozmazuje mnie się to jakoś, jakieś smugi pozostają średnio jestem zadowolona, Bottari był lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A ja kupiłem ostatnio 4litry płynu w Biedronce za 8,99 :mrgreen: Myślę sobie, a co tam spróbuję, w końcu już niedaleko do wiosny i... totalne zaskoczenie! Zmywa lepiej niż Autoland Psik Psik, który kosztuje 10zł za 2 litry. Ten biedronkowy jest z jakąś nanotechnologią, nie rozmazuje, szybko wyparowuje, no i ta cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 TIP z reala taki za 9,99 4 litry do -20 nie polecam naprawdę wali jak denaturat :x edit 01.03.2011: Panowie I Panie mam problemik. W Weekend zalazłem płynu do spryskiwaczy full pod korek. Tesco nanotechnologia do -22. Dzisiaj było -8 rano zapalam auto jako że stał weekend to trochę szyba brudna psiknęłem 3razy było ok ruszyłem i po 5 sek total na całej szybie mgiełka myślałem że coś z dachu spadło czy coś ruszyłem wycieraczkami i nic nie dało. Dopiero jak znów psiknęłem płynem to dobrze ale znów za 5 sek na szybie całą mgła była pokryta i dopiero po 1-2 min powoli schodziła. Przyznam trochę uciążliwe to było dobrze akurat że przez te 1 min stałem pod światłami w korku. Ktoś zna przyczynę? Czyżby szyba zimna i płyn na niej zamarzł czy jakieś inne objawy sugestie moga być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 zamarza ta nanotechnologia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 zamarza ta nanotechnologia;) człowiek wydaje te 9 zł ale kolor ma dziwny bo taki jak borygo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 zamarza ta nanotechnologia;) człowiek wydaje te 9 zł ale kolor ma dziwny bo taki jak borygo hehe To samo miałem właśnie z płynem zimowym Turtlewax kicha i tyle :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ostatnio nawet patrzyłem na ten płyn z Tesco :lol: Jednak kupiłem ten z Lidla bo podobno nie zostawia śladów po sobie na lakierze i w sumie nie trąci zbytnio denaturatem...ale działo się to samo - na zimnej szybie przymarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Też mi się kiedyś tak trafiło z jednym płynem. Dopóki nawiew na przednią szybę trochę jej nie ocieplił to była właśnie taka kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 bo my z szyną to sprawdzamy tak: należy otworzyć dany płyn napić się- jak kopie to można lać jak nie kopie to... to zostawiamy na lato :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 bo my z szyną to sprawdzamy tak: należy otworzyć dany płyn napić się- jak kopie to można lać jak nie kopie to... to zostawiamy na lato :mrgreen: Jak kopie to ja pije dalej hehehe :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Kiedys Tescowy za 5zl 5 litrów kupiłem i o niebo lepszy niz ten turtle wax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek.h2o Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 polecam nanotechnolgie z biedronki wszystkim tym co chcą mieć nowo polerowaną maske :ymdevil: Ślady jakie pozostają na masce po płynie to masakra, często (zbyt czesto) widać u klijenta ślaczki na masce,pada pytanie jakiego płynu pan używa, a odp brzmi - z biedronki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 W zeszlym roku jechałem na biedronkowcu. Ale jak zaczał mi takie plamy zostawiac, które schodziły dopiero po srp to mu podziękowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Mała kolekcja. Zabezpieczenia hehe wkońcu wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 303 Instant Windshield Washer Tablets 1 tabletka na 3,8 l wody czyli za 23 zł jest 19 l płynu kolor wody po rozpuszczeniu tabletki - niebieski (taki jak u Szyby na zdjęciu w baniaku z lewej) zupełnie bez zapachu (dla mnie plus) dobrze czyści, nie maże się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Też kupiłem tabletki jeszcze nie miałem okazji użyć ale jak są bezzapachowe to będę bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Bardzo dobry płyn zarówno zimowy jak i letnie i do tego niedrogi posiada polska Organika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Minęło w sumie już około 3,5 miesiąca od kiedy stosuję płyn 303 w tabletkach i coraz bardziej się do niego przekonuje;-) Na począku stosowałem 1 tabletkę na 4 litry wody, teraz 1 tabletkę na 3 litry wody (producent zaleca takie stężenie na brudniejsze szyby) i przy takiej proporcji zostanę. Jako letni płyn mogę jak najbardziej polecić! Bardzo dobrze czyści szyby, nie pozostawia smug, zacieków na masce brak. To co odróżnia 303 od innych płynów ma ciekawą/inną - tabletkową formę, ale trzeba dokupić jeszcze wodę destylowaną lub demineralizowaną. Moim zdaniem 303 w wersji letniej jak najbardziej, natomiast w wersji zimowej wychodzi już bardzo drogo i chroni do -14° C co nie jest wynikiem rewelacyjnym. Przeliczając wychodzi tak: na 1 litr amerykański (0,946 litra) płynu 303: 4 oz. (ok. 114 ml) do -3° C 8 oz. (ok. 228 ml) do -5° C 12 oz. (ok. 342 ml) do -14° C (1 oz. = ok. 28,5 ml) (mam nadzieję, że się nie pomyliłem;-) Koszt 5 tabletek 303 to 22,99 zł, IPA 500 ml 9,99 zł, woda destylowana lub demineralizowana to chyba około 5 zł za 4 litry. Bardzo dobry płyn zarówno zimowy jak i letnie i do tego niedrogi posiada polska OrganikaOrganika ma parę bardzo dobrych produktów! Polecam zimowy płyn do spyskiwaczy Supreme, wspaniały Szampon ekologiczny o zapachu szyszek do kąpieli, bardzo dobrze myje, niestety zmywa wosk:-(, czy genialny, uniwersalny Perlon, który bardzo dobrze czyści plastiki wewnętrzne i plastiki oraz lakier w komorze silnika oraz jest chyba najtańszym quick detailerem na rynku:-) Reszta produktów dobra/przeciętna. Natomiast nie polecam antypary - Arosan - nie działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Ja po półtora miesiąca stosowania 303 dalej podtrzymuję, że to świetna propozycja na letni płyn :u Co prawda nie radzi sobie wyśmienicie z robalami i zostają ślady, no ale nie można mieć wszystkiego. Jak to Mariusz kiedyś powiedział: takie niestety właściwości kieszek robali ;) Jeszcze będę musiała spróbować koncentrat Wurth i porównam oba w kwestii zmywania robali. Zobaczymy który lepiej sobie radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Co prawda nie radzi sobie wyśmienicie z robalami i zostają ślady, no ale nie można mieć wszystkiego. Jak to Mariusz kiedyś powiedział: takie niestety właściwości kieszek robaliJaką proporcję stosujesz i czy mieszasz z wodą destylowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Proporcja jak w instrukcji - tabletka na 3,8 L. Ale wodę wzięłam zwykłą niestety. Myślisz, że destylowana pomogłaby na ślady po robalach i nie rozmazywałyby się tak? Bo tylko przy nich mam ślady. Bez robaków płyn radzi sobie wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Dla mnie te tabletki nie były żadną rewelacją (może dlatego że jechałem na wodzie z kranu), zdecydowanie lepiej sprawdza mi się koncentrat Sonax Xtreme ( ładny zapach i dobre zbieranie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Monika, u mnie na opakowaniu było napisane 1 tabletka na 4 lub 3 litry wody w przypadku cięższych warunków. Tak więc spróbuj tabletkę na 3 litry wody destylowanej i zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Jeszcze będę musiała spróbować koncentrat WurthWurth ... wysokie ceny niestety,a jakościowo wcale nie są lepsze od produktów firmy Berner,która ma tańsze produkty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Metal, spróbuję na 3l i zobaczę jaka różnica w zbieraniu robaków. Ale to, że wezmę destylowaną zamiast kranówy to chyba nie wpłynie in plus na usuwanie robali z szyby. Jacek, dla mnie dużym plusem jest właśnie to w tych tabletkach, że nie mają żadnego zapachu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi