_Monika_ Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A czy ktoś z Was używał padów ABW i może powiedzieć coś więcej na ich temat?Michał, jakby co to w tym wątku trochę jest o tych padach: viewtopic.php?f=36&t=856 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 ja szczoteczką do zębów czyszczę :D średnie obroty z zakresu i heya! 3M używałem- na temat rzepu nie dam złego słowa powiedzieć tak jak i na temat gąbki tak trafiłem- były to moje pierwsze pady teraz mam z MSa i bolla - MS finish denerwuje mnie rzepem- za mocno trzyma przy odklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ja czekam na zamówienie z ABW, jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj ze mną - dostanę, przetestuje i zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dziękuję wszystkim, można na Was liczyć :u będzie ktoś w Krakowie to stawiam piwo :f JJ. - nie pali mi się, zamówienie będę robił dopiero za tydzień-dwa bo monetę muszę zebrać :D chętnie poczekam na test! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 MS finish denerwuje mnie rzepem- za mocno trzyma przy odklejaniua przy jakim BP? bo mi przy tarczy MS (do rotacji) nie sprawiają żadnych problemów za to na BP tym standardowym, który jest przy DASie obydwa się rozkleiły, a rzep od BP trzymał niemiłosiernie mocno (a rozkleiły się również przez przegrzanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 3M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Czym się różni, albo jak bardzo różni się PB Professional Polish od PB Pro Polish 2? Lepiej oczyszcza, lepszy połysk, lepiej koryguje drobne rysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 "Jest Poorboy's Professional Polish - czysty, nie scierny cleaner oraz byl Pro Polish ktory byl scierny i to ten jest zastepowany przez Pro Polish 2." cytat z innego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Przeczytałam kilka recenzji. Chyba bliżej mu (ProP 2) do SSRów niż do cleanera PP. A po cytacie, tym bardziej nie rozumiem opisu produktu Poorboy's Pro Polish 2 (...) Nowa mocniejsza wersja słynnego Professional PolishlubPoorboy's Pro Polish 2 (...) Ulepszona wersja cleaner'a Profesional Polish tak się tylko zastanawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Hmm to zagadkę zrobili :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wiem, że opisy w sklepach trzeba czytać z dystansem. I czasami lepsze, lub inaczej - dopełniające, są spostrzeżenia użytkowników. W każdym razie jeśli PP nie jest ścierny a ProP 2 ścierny (to obserwacje osób, które testowały produkty), to (IMO) nijak ma się do tego opis w sklepach, że ProP 2 to ulepszona wersja, bo są to dwa różne typy produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 No tak by wychodziło, ja się nawet nie zagłębiałem co tam sklepy mają napisane, tylko posiłkowałem się opiniami użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Jak zawsze Aśka i Tomasz guru blog warto poczytać http://www.detailer.pl/blog/2011/05/cleaner-politura-glaze-sealant-aio-jak-sie-w-tym-polapac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Mam takie pytanie. Czy przy użyciu Nielsena NLF da rade skutecznie wyprać tapicerke?, czy konieczny jest proszek. Jeśli tak to co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Czy przy użyciu Nielsena NLF da rade skutecznie wyprać tapicerke?Jeśli użyje się do tego odkurzacza ekstrakcyjnego to tak. NLF to bardzo dobry środek. Nie używałam NLF bez odkurzacza więc w tej kwestii się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Oczywiście planuje pranie z uzyciem odkurzacza ekstrakcyjnego :D . Czytałem troche na forach i generalnie wiekszość stosuje taki schemat: 1. Praspray 2. Szczotkowanie 3. Odczekać 15 min 4. Szczotkować jeszcze raz 5. Odkurzacz ekstrakcyjny z proszkiem 6. Suczenie A ja bym chciał zastosować takie coś 1. Spryskać Nielsenem NLF 2. Szczotkowanie 3. Odczekać 15 min 4. Szczotkowanie ponowne 5. Odkurzacz ekstakcyjny ale z samą wodą bez proszku 6. Suszenie I wlasnie nie wiem czy to wypali czy kupować proszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Powinno wypalić. Ja robiłem kufer, dywaniki i tylna kanapę w sposób powyższy. Dało radę i to odkurzaczem karchera 2004. Bez proszku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 No to poprawiłes mi humor :D . Dzięki Monika i Marctwain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Sam NLF spokojnie wypierze tapicerkę. Ja robię prespray z NLF. Szczotkowanie. Odkurzacz ekstrakcyjny z roztworem NLF. Odkurzacz ekstrakcyjny z samą wodą żeby wypłukać. Suszenie. Tu np. efekty na Alfie: http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=11&t=1100 i w temacie o NLF też jest parę różnych fotek z prania: http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=15&t=27 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Dawid, ja robię tak: 1. Odkurzenie 2. Spryskanie NLF i wtarcie ręką 3. Odczekanie 5 minut 4. Ponowne spryskanie i szczotkowanie 5. Ekstrakcja czystą wodą 6. Ewentualne przetarcie MF Działa, że hej.. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Czy użycie Nielsen H.D. Degreaser na klapę bagażnika bmw kombi, która jest pokryta (cała) warstwą smaru/oleju będzie bezpieczne dla lakieru (jeśli APC nie da rady)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dawaj śmiało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dam znać jak mi poszło. Fotki będę :f Pierwszy raz taki syf widziałam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 stosujecie cleaner po korekcie? czy tylko jak robicie treatment ? czy korekta-IPa-wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Ja nie stosuję cleanera. Jak zrobisz wykończenie np. s40- może dawać od razy wosk/sealant. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi