Xeper Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Jankos, ja uzywam zmodowanego Marlolexa. Na moje stricte amatorskie potrzeby wystarczy. Mod, zgodny z linkiem od dark_wolfa - zamiast filcow użyłem twardej strony zmywaka kuchennego, bo to miałem pod ręką. Piana, której używam to MagiFoam w rozcieńczeniu ~35ml/litr ciepłej wody. Litrem roztworu bez problemu idzie oblecieć Focusa i jeszcze w nadkola styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Tak jak pisze Xeper, ja również takiego używam i jestem zadowolony. Litr wystarcza na sporo ;) Ja ostatnio rozrobiłem półtora litra, bo na pierwszy raz, i nie było później co z pianą już robić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 No my też mamy Marolexa (dzięki jednemu z naszych klientów, który wyszukał gdzieś w dobrej cenie, pomyślał o nas i zakupił 1 sztukę więcej:) ) tylko, że jeszcze nie używaliśmy. Paweł chyba coś się bawił/ przerabiał ale czy skutecznie to nie mam pojęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Jankos, ja uzywam zmodowanego Marlolexa. Na moje stricte amatorskie potrzeby wystarczy. Mod, zgodny z linkiem od dark_wolfa - zamiast filcow użyłem twardej strony zmywaka kuchennego, bo to miałem pod ręką. Piana, której używam to MagiFoam w rozcieńczeniu ~35ml/litr ciepłej wody. Litrem roztworu bez problemu idzie oblecieć Focusa i jeszcze w nadkola styka. No dobra ale tą mini dziurkę szpilka robię na końcu (na dnie) tej rurki czy przy dyszy (u góry)? Po co muszę kupować komplet tych 5czy7 nakładek? Ze zmywaka wycinam 2 okrągłe płaty i co dalej z nimi robię? Potem co te wycięte kawałki zmywaka umieszczam gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Janek dostałeś link do tematu step by step [-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ^:)^ ok już wiem co i jak. czyli dziurka ma być u góry nie na dole. te oringi też muszę dokupić czy one są już w marolexie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ^:)^ ok już wiem co i jak. czyli dziurka ma być u góry nie na dole. te oringi też muszę dokupić czy one są już w marolexie? 1 jest w marolexie a drugi masz w zestawie końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 szynka masz bardzo wymowny avatar =)) dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ja tylko jeszcze dodam że duży wpływ na właściwości domywające ma twardość wody, im mniejsze napięcie powierzchniowe roztworu tym lepsze właściwości myjąco-pieniące. przy twardej wodzie trzeba dać znacznie większe stężenie niż przy miękkiej aby właściwości myjące były na takim samym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 czy gradacja płatków polerskich np: 3000 oznacza ze jest b. mocno ścierny czy lekko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 zy gradacja płatków polerskich np: 3000 oznacza ze jest b. mocno ścierny czy lekko?Masz na myśli papier ścierny, tak ? Im wyższy tym delikatniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Tak chciałem kupić ten koreczek + płatki flexipads aby punktowo usunąć pewne paraboliczne rysy na masce które ciut polerka zeszłoroczna przykryła ale są nadal widoczne w słońcu, stąd pomyśląłem że tylko wt sanding mi pomoże i potem polerka. nie są to waszak głębokie rysy więc pewnie 2000 i 3000 będą idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ok, czeka mnie mycie komory silnika ;) Mam trzy środki do tego - apc, K2 Akra, nafta. Wiem, że przy samej nafcie i apc, spryskuję naftą na sucho wszystko i później apc, i będzie git ;) Ale doszła mi do tego Akra, i już nie wiem, gdzie ją dać - co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ok, czeka mnie mycie komory silnika ;) Mam trzy środki do tego - apc, K2 Akra, nafta. Wiem, że przy samej nafcie i apc, spryskuję naftą na sucho wszystko i później apc, i będzie git ;) Ale doszła mi do tego Akra, i już nie wiem, gdzie ją dać - co polecicie? Daj najpierw samo APC i potem jak coś K2 / lub odwrotnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 A może wie ktoś jaki lakier leży na Fiacie 125p który ma 23lata czy jest to akryl i czy jedno czy dwu składnikowy?(lakier oryginalny) Jeśli jedno to będzie brudził pady i tu kolejne pytanie czy te pady się dopiorą jeśli tak ok jeśli nie to czy nie będą brudzić innych lakierów? I jak się pracuje z takim lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Podejrzewam, że nie bawili się w dwuskładniki więc oczekuj twardego akrylu. Jakiego koloru ten fiat? Pady dopierze ale musisz 2 razy uważniej nad tym przysiąść. Mi dało w kość po polerowaniu czerwonego jednoskładnika :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Kość słoniowa :). Twardziel mówisz to z das6 szału może nie zrobię, no nic na razie robię orientacje bo jeszcze nic nie wiadomo, dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 #-o Na kancie masz akryl jak ori albo żywicę jak po lakierniku z epoki. Pady ubrudzone. Lakier miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Dzięki Piotrek :u Do miękkiego das w sam raz, tylko trzeba będzie dobrze pady wyprać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Słuchajcie, muszę zrobić zaprawkę. Maska dostała od kamienia, była robiona zaprawka zwykłym lakierem ale widocznie nie było oczyszczone i podeszła ruda, zrobił się purchel o wymiarach 5x5mm. Czym zedrzeć lakier i czym go później nanieść aby nie było widać zbytniej ingerencji/koślawo położonego lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 http://showcarshine.pl/974-showcarshine-wool-pad-cleaner-do-czyszczenia-welny.html czy to urządzenie ta ostroga może też służyć do czyszczenia padów podczas polerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 http://showcarshine.pl/974-showcarshine-wool-pad-cleaner-do-czyszczenia-welny.html czy to urządzenie ta ostroga może też służyć do czyszczenia padów podczas polerki? A chcesz mieć pady "jednorazowe" ? Chyba nie :) Jak zaczniesz tym czyścić to Ci się rozpadną. Szczoteczka do zębów ze średnim włosiem wystarczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dziękuje :u, no własnie bo na SCS mają podobne urządzenie a tyczy się to tylko wełny. cóż kupię jakas lepsiejszą szczoteczkę i będę jej używał ;) napisze jeszcze zeby mi w zamówienie zdjęli tą ostrogę i dale coś w jej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Panowie czy ktoś już użyła Car pro soap gel? Chodzi mi o opis jego użycia, że na gąbkę/myjkę (zwilożne wodą) i na lakier, ale tzn. że leje trochę na gąbkę, robię np: maskę, spłukuję maskę, potem płuczę gąbkę/myjkę i myję kolejny element/elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 miszczu wyszukiwarka prawdę ci powie: http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=13&t=1117&hilit=soap+gel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi