Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

Jankos, ja uzywam zmodowanego Marlolexa. Na moje stricte amatorskie potrzeby wystarczy. Mod, zgodny z linkiem od dark_wolfa - zamiast filcow użyłem twardej strony zmywaka kuchennego, bo to miałem pod ręką. Piana, której używam to MagiFoam w rozcieńczeniu ~35ml/litr ciepłej wody. Litrem roztworu bez problemu idzie oblecieć Focusa i jeszcze w nadkola styka.

No my też mamy Marolexa (dzięki jednemu z naszych klientów, który wyszukał gdzieś w dobrej cenie, pomyślał o nas i zakupił 1 sztukę więcej:) ) tylko, że jeszcze nie używaliśmy. Paweł chyba coś się bawił/ przerabiał ale czy skutecznie to nie mam pojęcia!

Jankos, ja uzywam zmodowanego Marlolexa. Na moje stricte amatorskie potrzeby wystarczy. Mod, zgodny z linkiem od dark_wolfa - zamiast filcow użyłem twardej strony zmywaka kuchennego, bo to miałem pod ręką. Piana, której używam to MagiFoam w rozcieńczeniu ~35ml/litr ciepłej wody. Litrem roztworu bez problemu idzie oblecieć Focusa i jeszcze w nadkola styka.

No dobra ale tą mini dziurkę szpilka robię na końcu (na dnie) tej rurki czy przy dyszy (u góry)?

Po co muszę kupować komplet tych 5czy7 nakładek?

Ze zmywaka wycinam 2 okrągłe płaty i co dalej z nimi robię?

Potem co te wycięte kawałki zmywaka umieszczam gdzie?

ja tylko jeszcze dodam że duży wpływ na właściwości domywające ma twardość wody, im mniejsze napięcie powierzchniowe roztworu tym lepsze właściwości myjąco-pieniące. przy twardej wodzie trzeba dać znacznie większe stężenie niż przy miękkiej aby właściwości myjące były na takim samym poziomie

Tak chciałem kupić ten koreczek + płatki flexipads aby punktowo usunąć pewne paraboliczne rysy na masce które ciut polerka zeszłoroczna przykryła ale są nadal widoczne w słońcu, stąd pomyśląłem że tylko wt sanding mi pomoże i potem polerka.

nie są to waszak głębokie rysy więc pewnie 2000 i 3000 będą idealne.

Ok, czeka mnie mycie komory silnika ;) Mam trzy środki do tego - apc, K2 Akra, nafta.

Wiem, że przy samej nafcie i apc, spryskuję naftą na sucho wszystko i później apc, i będzie git ;) Ale doszła mi do tego Akra, i już nie wiem, gdzie ją dać - co polecicie?

Daj najpierw samo APC i potem jak coś K2 / lub odwrotnie ;)

A może wie ktoś jaki lakier leży na Fiacie 125p który ma 23lata czy jest to akryl i czy jedno czy dwu składnikowy?(lakier oryginalny)

Jeśli jedno to będzie brudził pady i tu kolejne pytanie czy te pady się dopiorą jeśli tak ok jeśli nie to czy nie będą brudzić innych lakierów?

I jak się pracuje z takim lakierem?

Słuchajcie, muszę zrobić zaprawkę. Maska dostała od kamienia, była robiona zaprawka zwykłym lakierem ale widocznie nie było oczyszczone i podeszła ruda, zrobił się purchel o wymiarach 5x5mm. Czym zedrzeć lakier i czym go później nanieść aby nie było widać zbytniej ingerencji/koślawo położonego lakieru?

http://showcarshine.pl/974-showcarshine-wool-pad-cleaner-do-czyszczenia-welny.html

czy to urządzenie ta ostroga może też służyć do czyszczenia padów podczas polerki?

A chcesz mieć pady "jednorazowe" ? Chyba nie :)

Jak zaczniesz tym czyścić to Ci się rozpadną.

Szczoteczka do zębów ze średnim włosiem wystarczy ;)