soll Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Szymonie drogi, Piotrek napisał co jest warte kupna, sam mam Carpro rękawicę i wymiata. Megsowa nie jest zła, a cena niższa, w podobnej cenie i jakości jest w sklepach kilka propozycji, nic więcej nie wymyślimy. Polookaj, policz ciurliki i kupuj :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Szczerze powiedziawszy sam zastanawiałem się nad tą dwustronną od CG, ale widzę, że na CarPro jeszcze nikt nie narzekał i na bieżąco ludzie się w nią zaopatrują, więc lepiej będzie jak trochę odczekam, trochę grosza dołożę i sam zaopatrzę się w CarPro tym bardziej, że u MrCleanera widziałem ją w promocji za nie całe 90zł :P Poza tym mam jeszcze jedno pytanie, słyszałem, że przy woskowaniu dobrze jest aplikator zwilżyć, wtedy mniej się zapycha i schodzi mniej produktu, prawda to czy mit? Pytam, bo jakiś czas temu zakupiłem tester wosku FK Hi-Temp 1000p i na jedno, w dodatku pierwsze woskowanie suchym aplikatorem wyszło mi jakieś 1/3 a może nawet 1/2 tej małej puszeczki, co na pewno jest dużo za dużo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jak możesz to bieri, normalnie ponad stówę, jeśli nie możesz teraz to odłuż i później kup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 zastanawiałem się nad tą dwustronną od CGTo porzuć tę myśl x_x Nie ma wyjścia. Nic nad CarPro nie wymyślono i to jest niestety pozycja obowiązkowa. słyszałem, że przy woskowaniu dobrze jest aplikator zwilżyćTechnika ta jest tak stara jak woskowanie samochodu. Pamiętaj tylko że nie każdy wosk to lubi. FK jak najbardziej ale aplikator musi być wilgotny nie mokry. Zmocz i wygnieć w np fluffiego czy inny ręcznik. Mocno. Jako ciekawostkę przypomnę że tak zacny zestaw jak Auto Glym HD Wax jest sprzedawany z "fabrycznie" wilgotnym aplikatorem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Teraz akurat zamówiłem sobie FK Pink Paste Wax w dużej puszce, jak zwykle promocja w MrCleaner.pl :P też mogę śmiało przy aplikacji aplikator zwilżyć? a co do rękawicy to nie będę wybierał półśrodków i w najbliższym czasie zaopatrzę się w CarPro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A tak w ogole to warte cos to pink paste od FK? promocja jest bardzo dobra ale czy wosk ok? chodzi o trwalosc, wyglad, latwosc aplikacji, do czego byscie porownali? raczej nie nastawiam sie na zime tylko na reszte roku. czy sobie dac spokoj i kupic natty's ktores, red albo blue? i jeszcze - na chery glaze mialoby byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 czy sobie dac spokoj i kupic natty's ktores, red albo blue? :u też mogę śmiało przy aplikacji aplikator zwilżyć? :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 i po kija sie w ogole o natty's pytalam, tak sie podlozyc =)) dzieki Piotrek, pewniak to pewniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ty tu lepiej nie mów o podkładaniu się ;)) Bierz śmiało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A tak w ogole to warte cos to pink paste od FK? promocja jest bardzo dobra ale czy wosk ok? chodzi o trwalosc, wyglad, latwosc aplikacji, do czego byscie porownali? raczej nie nastawiam sie na zime tylko na reszte roku. czy sobie dac spokoj i kupic natty's ktores, red albo blue? i jeszcze - na chery glaze mialoby byc. FK Pink jest łatwy w nakładaniu i polerowaniu, przyciemnia lekko lakier i fajnie kropelkuje :u ja go ostatnio kładlem na AG SRP wiec tez na AIO, poza tym nie trzeba kupować całej puszki samplerek spokojnie wystarczy, ja na swoim nie widzę dużego zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Panowie a ja z takim małym pytaniem, korekta pod gołym niebem to wykonalna sprawa czy raczej słabo :P? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zdecydowanie wykonalna. Tylko bardzo ale bardzo wymagająca, absorbująca i niewygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Panowie a ja z takim małym pytaniem, korekta pod gołym niebem to wykonalna sprawa czy raczej słabo ?A co jutro chcesz się zabrać? ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A tak w ogole to warte cos to pink paste od FK? promocja jest bardzo dobra ale czy wosk ok? chodzi o trwalosc, wyglad, latwosc aplikacji, do czego byscie porownali? raczej nie nastawiam sie na zime tylko na reszte roku. czy sobie dac spokoj i kupic natty's ktores, red albo blue? i jeszcze - na chery glaze mialoby byc. FK Pink jest łatwy w nakładaniu i polerowaniu, przyciemnia lekko lakier i fajnie kropelkuje :u ja go ostatnio kładlem na AG SRP wiec tez na AIO, poza tym nie trzeba kupować całej puszki samplerek spokojnie wystarczy, ja na swoim nie widzę dużego zużycia a jak z trwaloscia? jest promocja i nie oplaca sie nawet kupowac samplerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A co jutro chcesz się zabrać?Hehe Nie jutro to nie ale na wakacje już będę się szykował :P a ze garażem dysponuje u dziadków na tyle małym, że można w nim tylko auto trzymać to w nim na pewno nie wykonam korekty. Zdecydowanie wykonalna.Tylko bardzo ale bardzo wymagająca, absorbująca i niewygodna.Co mam dokładnie przez to rozumieć :P?. Niewygodna to fakt bo nie ma gdzie odkładać mikrofibr, trzeba źródło prądu ciągnąć przedłużaczem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Wieje wiaterek, koniec korekty, świeci mocno słońce, koniec korekty, duża wilgotność powietrza, koniec korekty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A jakby wstawić auto do takiego ustrojstwa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 To masz garaż :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A i w ogródku się przyda do pykania więc chyba odrazu zakupie i coś takiego ;) . Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 DaV ja cos podobnego mam jak u klientow bez garazu robie, nawet gdzies fotka dawalem, pewnie ze spodkania z Hyundajem. Jest ok i nawet mozna sie z jakims maly rozkladanym stoliczkiem zorganizowac. Wiadomo nie jest idealne ale za smieszne pieniadze w miare dobre rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Marcin, to jak robisz u klienta to bieresz toto i rozkładasz za każdym razem? Ja miałem na podwórku przed garazem to ustawione, przeunąłem wiatkę na drewno nie było zamocowane dobrze i podczas sporego wiatru mi połamało i wygieło w pixxdu :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 soll, ja takie glupoty to moze raz lub dwa do roku robie...a investowac w cos lepszego nie chcialem. Jak do takich jade to i tak nie sam, a mataz to 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 DaV, przeca ja całe wakacje 2010 przepolerowałem pod takim pawilonem ;) Tylko uważaj jak się zamkniesz ze wszystkich stron - robi się niezła szklarnia. Bez boczków można pracować, najważniejsze, że na głowę nie pada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 DaV, przeca ja całe wakacje 2010 przepolerowałem pod takim pawilonemA faktycznie, pamięć słaba juz :lol: Tylko uważaj jak się zamkniesz ze wszystkich stron - robi się niezła szklarnia.W srodku lata za dnia to i tak chyba ciężko będzie :p. Raczej wczesnym rankiem bym zaczynał żeby w południe skończyc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Może ktoś mi polecić jakieś mocne APC do wstępnego pre waschu , moce !! Mam z kocha uzywam fajne ;) ale potrzebuję mocy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi