mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 BH jako glaze i czasami cleaner - kilka razy pojawiło mi się kilka rys po tym 8-} Tydzień, dwa, dwa i pół krócej ? I co z tego ? będziesz widział że słabnie to się nałoży raz jeszcze ;) Jak chcesz wypełnić to możesz nałożyć. Dzięki Szynek. Wiem że traktowany jest jako Glaze ale wypełnia, rysuje (jak napisałeś) dlatego pytam. Co do trwałości to chodzi mi o to że ostatnio nie mam za bardzo czasu na woskowanie co tydzień dlatego zastanawiam się. Zobaczymy ile czasu będę mieć na swój autobus. Jak mało to pójdzie BH i najwyżej wysmalcuje później jeszcze raz. A przynajmniej kilka dni będzie ładnie 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Potrzebuję kupić kolejną gąbkę do Cuttingu,z Flexi już raczej wyrosłem,ostatnio kupiłem LC CCS i może nie tnie najmocniej,ale jest wytrzymała i tak się zastanawiam,czy kupić kolejną taką samą,czy może tnącą z serii Hydro-tech,a może w ogóle zieloną 3m ? Używane z DA :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 kubik, nie pracowalem nigdy z gabkami "cutting" na DA. Ale na rotacji zielona gabka 3M ma bardzo krotki zywot i nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Potrzebuję kupić kolejną gąbkę do Cuttingu,z Flexi już raczej wyrosłem,ostatnio kupiłem LC CCS i może nie tnie najmocniej,ale jest wytrzymała i tak się zastanawiam,czy kupić kolejną taką samą,czy może tnącą z serii Hydro-tech,a może w ogóle zieloną 3m ? Używane z DA :) Gąbki LK CCS żółta lub LK Hydrotech niebieska, ale szukaj niskiej. Ewentualnie pady z mf od Flexipads. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 szynka, kupiłem jakiś czas temu pady MF z Flexi, twardy i miękki - pisałeś coś o nich? Jak się nimi pracuje, jaką wykazują się agresywnością, etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 szynka, kupiłem jakiś czas temu pady MF z Flexi, twardy i miękki - pisałeś coś o nich? Jak się nimi pracuje, jaką wykazują się agresywnością, etc.? Pracuje się dobrze, czyści najlepiej powietrzem. Co jakiś czas najlepiej umyć całego pod wodą albo wymienić na innego bo się włókna zbijają i może rysować lakier (grudki). Tnące tną ładnie, na twardych lakierach wykańczają ładnie. Potem szybki polish, finish i gitara. Ważna technika pracy - docisk, wolne ruchy, czyste pady. Finiszowych nie używam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Lepiej wycinają od futra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Lepiej wycinają od futra? Czy lepiej, hmm ciężko powiedzieć. Takiego porównania nie robiłem, obie strony mają swoje zalety i wady. Grzeją lakier podobnie, choć czasami nawet bardziej. Dla mnie lepiej robić tym niż futrem kilka razy, potem poprawiać po futrze twardą gąbka bo jest gnój, albo zostaną rysy po wełnie które czasami tak łatwo zejść nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 na szybko i trochę może lamersko - cherry glaze, SRP można aplikatorem mikrofibrowym czy narobię rys? słoneczko megsowe wydaje się mało robić roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 na szybko i trochę może lamersko - cherry glaze, SRP można aplikatorem mikrofibrowym czy narobię rys? słoneczko megsowe wydaje się mało robić roboty. Możesz. Czym Ci lepiej tym rób ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 panowie czy menzerna pf2500 nada się do usunięcia rys po niewłaściwym myciu z granatowego, akrylowego lakieru opla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Volvo V40 w granatowym akrylu właśnie zrobiłem w 90% PF2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 jakiego pada używałeś do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Żółtego Urbana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Dzięki za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Jaki cleaner polecilibyście pod nattys blue oraz Collinite 845. Coś w miarę uniwersalnego pod te dwa woski aby uzyskać jak największą trwałość. Obecnie mam achilles prep jestem z niego zadowolony ale wydaje mi się że nie ma szału jeśli chodzi o wytrzymałość wosku na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 DJ Lime Prime, cleanery R222 lub Sonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Jeszcze jedno dziwne pytanie mam. Jak radzicie sobie z nakładaniem wosku na aplikator w przypadku gdy ma się tester w mikro słoiku jak np: RG 4x4 ? Nie ma szans aby aplikator wcisnąć w słoik i nabrać wosk. Pierwsze co przyszło mi ma myśl to paluch w wosk i potem wymaćkać aplikator ale to w przypadku miększych wosków, jak sobie w takich przypadkach radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Można MF też przecież wysmalcować auto i wtedy dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 w sumie tak, ale jakoś mi się lepiej aplikatorem gąbkowym pracuje, spróbuję paluchem nanieść wosk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Posmaruj go jak kromkę masełkiem, nożykiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 i wtedy zawsze spadnie mi masłem tzn woskiem na podłogę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja tam zawsze paluch,lub tak wciskałem aplikator,żeby kawałek załapał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja tam zawsze paluch palcem z silniejszej ręki =)) =)) =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 O to to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi