100P Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Paowie szukam sealanta na zimę do mojej furki. miałby być kladziony po ipie, co polecacie? lakier ciemny metalik- porzeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Jak nie musi być twardy to FK1000 będzie na zimę git, w zasadzie to wosk ale syntetyczny...poczytaj bo było troche pisane na forum o nim. Albo nieśmiertelny Colli 476 - mi 3 miesiące w zimie wytrzymywał na przygotowanej powierzchni. A jak w płynie to CAR-LACK 68, Wolfa albo JetSeal i będzie pan zadowolony :-bd Z CL68 Szynka miał chyba coś wspólnego może się wypowie bo ja tak tylko z czytania o nim i z tego co kojarzę to CL ma chyba ceaner dedykowany na którym lepiej siedzi 8-| JetSeal miałem sampler i fajnie siedzi na aucie, nie wymaga w zasadzie wymagań co do przygotowania ale...cena spora. Wolf tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Na DW polecaja dobre sealanty zamiast woskow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Titanium utrwalany Sonaxem BSD i nie ma ch**a we wsi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Kup se żółwia.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Kup se żółwia.. ;) tez to mialem napisac :(|) 8-} :)) a moze duet DG 601 i DG 111, za niecałe 100zl jest caly zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Co polecicie jako największego oszusta wśród QD ew. Spray Wax.Po przeprowadzce i zmianie pracy nie mam kompletnie na nic czasu. Potrzebuję czegoś co maksymalnie przykryje swirle. Takie AIO w sprayu/z atomizerem. Musi być mist and wipe. Nieźle radzi sobie VP CB, który właśnie mi się skończył. Znacie coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 ostatnio wielkie oczy zrobiłem po Express Wax od Autoglyma,nie spodziewałem aż tak fajnego przyciemnienia po nim,i przez to może "maskingu",a może nie chciałem widzieć tych rys po prostu,sam nie wiem... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 KUBIK ale dajesz pod titanium HDC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ogólnie wolę cleanery ścierne,niż HDC ,nie mnie jednak u mnie nałożenie wosku=maszyna w ruch :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Co polecicie jako największego oszusta wśród QD ew. Spray Wax. Po przeprowadzce i zmianie pracy nie mam kompletnie na nic czasu. Potrzebuję czegoś co maksymalnie przykryje swirle. Takie AIO w sprayu/z atomizerem. Musi być mist and wipe. Nieźle radzi sobie VP CB, który właśnie mi się skończył. Znacie coś lepszego? Prima Hydro. Tylko u nas nie ma. http://www.northamericanmotoring.com/forums/detailing-101/88005-prima-swirl-filling-examples-here-hydro-amigo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 A próbowałeś Tenzi PC-1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Ma być mist and wipe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Tenzi PC-1 to oszust nr.1 naprawdę trochę tego przerobiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Ma być mist and wipe ;) Atomizer do tenziego i da radę wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Prima Hydro. Tylko u nas nie ma. http://www.northamericanmotoring.com/forums/detailing-101/88005-prima-swirl-filling-examples-here-hydro-amigo.html O tego Ci chodzi? http://mrcleaner.pl/prima-hydro-seal-473ml-polimerowy-sealant-p1774.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 O tego Ci chodzi? http://mrcleaner.pl/prima-hydro-seal-473ml-polimerowy-sealant-p1774.html Nie, to jest Prima Hydro Seal a samego Hydro już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Panowie potrzebuje porady. czy collinite 476s można klaść po samej IPI-e? jak dotej pory mam Pete's 53 położony na pbbh wspomagany Zymol Field glaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 No pewnie, ale pamiętaj że IPA tylko odtłuści lakier a nie wyczyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 na wiosnę zaopatrze się w DJLPL z tym, że z tego co słyszałem to najlepiej robić go maszyną DA a ręcznie można narobić szkód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Nie 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Panowie może troszkę głupie pytanie ale czy Iron X może się przeterminować? mój posiada datę ważności do bodajże marca 2014 roku. Drugie pytanie- czy wszelką chemię, środki, woski itp. lepiej schować na zimę do ciepłego pomieszczenia czy mogą stać w nieogrzewanym garażu gdzie jest grubo poniżej zera? Jaki wpływ na żywotność tych środków (działanie) ma temperatura ? z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Większość środków raczej nie ma terminu ważności. Może Iron jest wyjątkiem ale chyba nie. Zdecydowanie przenieść do ciepłego, nawet do piwnicy żeby powyżej zera było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Koledzy, czym zmyć Sonaxa Xtreme brilianta ditejlera? Popsikałam ostatnio ale bym przesmarowała na nowo bo weekend ładny. Najlepiej żeby środek był łatwodostępny, może być marketowy. Dałaby radę jakaś najtańsza piana aktywna czy strach używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Koledzy, czym zmyć Sonaxa Xtreme brilianta ditejlera? Popsikałam ostatnio ale bym przesmarowała na nowo bo weekend ładny. Najlepiej żeby środek był łatwodostępny, może być marketowy. Dałaby radę jakaś najtańsza piana aktywna czy strach używać? Tenzi Truck i pochodne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi