junior74 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jest coś takiego podczas sprzedaży samochodu w salonie jak"przygotowanie klientowi auta" I najprawdopodobniej tam jakis matoł załatwił na dzień dobry lakier Spotykam sie z tym problemem nagminnie(U mnie w myjni)ale dla mnie akurat to jest na plus bo z tego żyje między innymi :-D Jedno jest pewne jak dasz auto na przegląd to zaznacz w zleceniu "ZAKAZ MYCIA' Jak CI napisałem dasz sobię radę z tymi ryskami ale poczekaj na ciepłe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Head Crusher Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Junior74, tak z ciekawości zapytam, zdarzył/y Ci się już nowe auto, które w środku wyglądało jakby je przez kilka lat nikt w ogóle nie czyścił? Przepraszam za mały offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Aż tak to nie,ale są przykurzone,szyby pomazane od środka,czasami jakieś tłuste plamy a to na kierownicy lub lewarku itp. Typowo po szybkim przygotowaniu do sprzedaży W większości to na zewnątrz są problemy typu klej po folii ochronnej,pył przemysłowy wbity w lakier,róznego rodzaju osad Jak ktoś to prubuje nieumiejętnie (czyt.szybko na odpier...l zrobić w ASO to rysy gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerboyz Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Panowie, mam do dostępu tylko podwórko u babci, czy dam radę zrobić jakąś sensowną korektę na podwórku ( bez lamp itp. po prostu na dworze bo nie mam gdzie auta wstawić żeby coś porobić). I czy korzystał ktoś z past K2 PRO? chodzi mi najbardziej o T3 i T5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zrobisz korekte ale...pamiętaj o wietrze i kurzu i nieraz nawet piachu który może Ci przywiać wiatr. Ogólnie napewno odświeżysz lakier...na cuda nie licz ;-) Sam tak raz robiłem...średnio zadowolony byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerboyz Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jeśli już to musiałbym robić po elemencie :). Czyli zakup polerki sobie na razie daruję, popracuję chyba ręcznie jakimś AIO. Dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Panowie, mam do dostępu tylko podwórko u babci, czy dam radę zrobić jakąś sensowną korektę na podwórku ( bez lamp itp. po prostu na dworze bo nie mam gdzie auta wstawić żeby coś porobić). I czy korzystał ktoś z past K2 PRO? chodzi mi najbardziej o T3 i T5. W tej temperaturze co teraz jest :shock: Nie ma takiej możliwości najwyżej zrobisz psuedokorektę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerboyz Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Nie teraz :) po prostu planuję wydatki z pewnym wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Testowałem mocno ścierną pastę z K2 (T1?) i bardzo mi się spodobała :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerboyz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ta mocno ścierna to chyba T0, T3 niby wyciąga papier 2000 więc jakiś sukces jest :). Na razie muszę się obejśc smakiem i ryski przykrywać :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Takie pytanie: Auto brudne, na dworze -5, mam dostępną myjkę gdzie mogę opryskać swoją pianą. Jest sens to robić, czy szkoda auta? W sensie zamarznięte zamki, drzwi itd? Nie posiadam garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Poczekaj w weekend ma być na plusie to mniej krzywdy dla uszczelek klamek itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Head Crusher Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja dziś "myłem" auto na dworze... Pierwszy i ostatni raz myłem auto przy ujemnej temperaturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Łukasz, rozwiniesz myśl? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Chyba ręce przymarzły do lakieru, razem z myjką/gąbką 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Head Crusher Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nie chodzi o to, że mnie było zimno :) Po prostu woda na samochodzie zamarzała po kilku minutach, a na dworze było raptem -3 st.C czyli nie tak zimno. Auto nieumyte, szyby w lodzie, nie mówię już o tym ile będzie rys na lakierze po takim pseudo zabiegu detalingowym. Nie od dziś wiadomo, że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Bo niestety ale może było -3, tyle że wilgotne -3, z wiatrem a to zmienia postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Head Crusher Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Takie techniczne pytanko, APC w odpowiednim stężeniu nadaje się do czyszczenia kokpitu i obić drzwi? Materiał to plastik i chyba winyl, ale tego nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Takie techniczne pytanko, APC w odpowiednim stężeniu nadaje się do czyszczenia kokpitu i obić drzwi? Materiał to plastik i chyba winyl, ale tego nie jestem pewien. Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Zakupiłem odkurzacz do prania tapicerki tylko nie ma przy nim takiej wąskiej końcówki do prania jak np w Karcher . Można dokupic gdzieś samą końcówke ? Moze ma ktoś na zbyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Nie ma uniwersalnych końcówek do prania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 A nie ma moze ktos jakiś starych ,nie potrzebnych? Mozna kupic nowe ale kosztują 99 zł/szt..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Ale do jakiego odkurzacza 8-} ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Rowenta bully 1200 , jeszcze do mnie nie dotarł , ale w czwartek powinien być, zalezy mi na samej końcówce typowo do prania tapicerki w autach , nie do dywanów .Srednica rurki wylotowej do węza moze byc rózna , zawsze mozna dorobić coś w stylu redukcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Tylko chodzi o kombinacje z wężem do ekstrakcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi