golden0282 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam, długo nic nie wrzucałem gdyż w ostatnim czasie nie zrobiłem nic wartego uwagi , w sumie ta praca też nie do końca pasuje do forum gdyż samo auto to zwykły wóz rodzinny , w dodatku było to tylko przygotowanie auta do sprzedaży dla handlarza . Od razu przyznaję się bez bicia , że korekty nie było , a jedynie usunięcie tych grubszych rys , które się dało usunąć oraz próba usunięcia tych , których się nie dało usunąć :D , usuwania cząsteczek metalicznych również zabrakło ze względu na czas i bardzo ograniczony budżet. Zmatowania po papierze 2000 usunąłem menzerną 400 na zielonym 3m, polerka jednokrokowa schollem s17 na żółtym monster shine na rotacji. Wyszło coś takiego Akurat słońca nie było , więc zdjęć ukazujących prawdziwe oblicze tej pracy nie mam :^o :)) , Po schollu auto przemyłem zmywaczem antysilikonowym, następnie piana aktywna , mycie , srp i auto balm. na plastki bumper care AG, szyby CGP AG opony b2b SG. Czyli na zewnątrz bez rewelacji , dlaczego więc zdecydowałem się pokazać tą pracę ? sekret kryje się wewnątrz, zapewne niektórzy z forumowiczów jeszcze czegoś takiego nie widzieli :oops: , w sumie sam pierwszy raz się z czymś takim spotkałem . A wiec wnętrze po zakończonej pracy prezentowało się tak Oczywiście zawsze wygodniej jest wyjąć siedzenia , Jak widać brak dywaników podczas użytkowania auta zostawia piętno na wykładzinie , pomimo prób z podwójną dawką power bursta , APC bez rozcięczenia , a na końcu Tenzi special efekt końcowy pozostawia wiele do życzenia , Fotele natomiast wyglądały tak Po ponad dwóch godzinach odkurzania wykładzina zaczęła "jakoś" wyglądać :D Byłbym zapomniał, jeszcze zdjęcia stanu początkowego : W sumie nie było by tak źle, gdyby nie to Od czegoś trzeba było zacząć A tak naprawdę , to to był początek całej prawdy :x Po czym ukazało się to coś x_x . . . . . Ogarnięcie tego parcha zajeło około 30 godzin , czyli zabrakło jeszcze drugie tyle i byłby jak od niemca z garazu pod kocem trzymany. Auto wróciło dzisiaj do komisu gdyż jutro ktoś ma go obejrzeć 8-} . Przy wnętrzu pomagał mi szwagier mojej dziewczyny , który uświadomił mi jak drogich kosmetyków używam - na plastiki wewnętrzne zużył 1/4 butelki natural looka :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Chciałem pisać szczur, ale w środku to śmietnik był, maskara 8-} Wyszło elegancko :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jezu, czy tam u Ciebie naprawdę mieszkają takie świnie? Przepraszam za słowo i nie chcę nikogo urazić, ale to co zawsze jest wewnątrz aut które do Ciebie przyjeżdżają to @-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 CO ZA BURDEL! Jak można jeździć w takim gnoju? Jestem w szoku, że Irlandczycy to takie świnie.. :rolleyes: Przy wnętrzu pomagał mi szwagier mojej dziewczyny , który uświadomił mi jak drogich kosmetyków używam - na plastiki wewnętrzne zużył 1/4 butelki natural looka :(( Znam ten ból, mój pomocnik zużywa tyle odżywek do plastików wew/zew., że aż strach.. :rolleyes: Ładne odświeżenie z zewnątrz, auto odżyło. O środku nie mówię nic więcej bo brak słów. Good job :u Jak żyją handlarze w Irlandii? Mają dobry obrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Hjundaj mojego szefa wymięka przy tym... http://detailingclub.pl/topic/2624-wn%C4%99trze-hyundai-i20-part-2/ Jak sobie przypomnę ten smród i burdel to aż odbija mi się szampan z sylwestra, nie zazdroszczę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 fireman_marcin , JJ dzięki :) Jezu, czy tam u Ciebie naprawdę mieszkają takie świnie? Przepraszam za słowo i nie chcę nikogo urazić, ale to co zawsze jest wewnątrz aut które do Ciebie przyjeżdżają to @-) Tym samym obraziłeś świnie :D Z moich dość długich obserwacji wynika , że spora część właścicieli samochodów totalnie olewa stan auta , oczywiście to jak wygląda to czy inne auto , zależy od samego właściciela jeżeli ktoś jest totalnym brudasem z natury, to auto będzie wyglądało powiedzmy tak jak to galaxy lub będzie zatrolone w jakiś inny specyficzny sposób , i kiedy właściciel stwierdzi ,że już nie pasuje nim jeździć odda do czyszczenia , ewentualnie tak jak w tym przypadku zamieni na inne . Oczywiście jak wszędzie są wyjątki od reguły. Według mnie tym fordem jeździła matka z gromadką dzieciaków , nie chciałbym wiedzieć jak wygląda ich mieszkanie :D Jak żyją handlarze w Irlandii? Mają dobry obrót? Szczerze mówiąc to nie wiem, mam układ tylko z jednym komisem gdzie z reguły jest nie więcej niż 20 aut, średnio czyszczę im 1 auto tygodniowo, oczywiście nie jest to wyznacznikiem sprzedaży , gdyż auta, które są tylko minimalnie zatrolone w ogóle nie są czyszczone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 golden0282 - mam pytanko, ile na takiej wielkości auto poszło Ci Scholl'a S17? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 golden0282 - mam pytanko, ile na takiej wielkości auto poszło Ci Scholl'a S17? Ciężko powiedzieć ile dokładnie, gdyż nigdy nie sprawdzam ile pasty idzie, wiele nie zużyłem , gdyż tylko raz wypracowywałem pastę, 3-4 krople na pad , elementy dzieliłem w zależności od wielkości na 3- 6 części . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 golden0282 - dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi