marctwain Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Szczerze pisząc to nie jest to jakiś dylematyczny temat. Wiadomo, płyny do szyb są różne, każdy jakiś tam ma i lubi a jak nie lubi to zmienia. Inna sprawa to odpowiednia szmata czy papier bezpyłowy np katrin. wcześnie używałem właśnie tego papieru i jakoś żona go złapała i zabrała do domu. Z braku laku użyłem mf. I na dobre wyszło. Najpierw była waflowa. Potem gładka. Jednak ciągle jakieś smugi zostawały, chyba, że nie umiem myć. I wziąłem zwykłą do ściągania wosku. Dla mnie najlepiej się tym pracuje. Nic nie zostawia. Na szyby zewnątrz używam Nielsena Blue window. Kupiłem "bańkę piątkę", do marolexa i jazda. Nie smuży, w domu też tym myjemy okna. Żadne mr muscle teraz nie ma pojary u żony. Raz na dwa tygodnie oblatuję szyby Duragloss RainRepel. Produkt pierwsza klasa. Wytrzymuje mycie szamponem i naprawdę pięknie odprowadza wodę z bocznych szyb już przy małych prędkościach, jak "magiczna". I tyle ode mnie. Dziękuję i pozdrawiam. Maniek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Do mycia używam Nielsen Blue Window i gładkiej MF , po umyciu nakładam Scholl SW-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Ten sw 20 jest jakoś na carnaubie czy sealantowaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Ten sw 20 jest jakoś na carnaubie czy sealantowaty? sealant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Skorzystam z okazji że taki temat powstał i zadam typowe pytanie początkującego: co stoi na przeszkodzie żeby umyć szyby w aucie zwykłym płynem do mycia okien który stosujemy w domu??? Odnośnie SW 20 to dodam od siebie że zrobiłem nim szyby w Golfiku, niestety trasa Gdynia-Piaseczno(420 km), w większości w deszczu zrobiła swoje, i jak dojechałem na miejsce to na przedniej i tylniej nic nie zostało. Na bocznych jeszcze trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Skorzystam z okazji że taki temat powstał i zadam typowe pytanie początkującego: co stoi na przeszkodzie żeby umyć szyby w aucie zwykłym płynem do mycia okien który stosujemy w domu??? nic ... Blue window Nielsena jest zwykłym płynem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Ale w 5l jest tańszy :D od innych "wiodących" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ale w 5l jest tańszy :D od innych "wiodących" :lol:Też używam Nilsenka bardzo dobrze myje weczesniej miałem badziewie "Moje auto" nie ma co porównywać:) A zadam takie głupie pytanie szyby też sie glinkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Można. Albo jakiś środek w paście do szyb. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ja używam AG CGP i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ja co mycie myje je zwykłym płynem do szyb... A jak odprawiam cały proces Car Detailingu to najpierw glinka później mycie szyb płynem + MF waflowa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Na szyby zewnątrz używam Nielsena Blue window. Kupiłem "bańkę piątkę", do marolexa i jazda.Czy tego nielsena też się jakoś rozrabia, czy jest gotowym płynem do użycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ja daję 100%. ;) Zawsze i wszędzie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Dzięki ;) Muszę go niedługo chyba nabyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Jako, że to płyn po którym raczej się nie poprawia po myciu, to myślę, że dolewanie wody może tylko spowodować, że będzie zostawiał smugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Jaki zapach ma Blue Window-przyjemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Bardzo przyjemny. Jak lubisz delikatny powiew denaturatu, to zdecydowanie polecam. :lol: A płyn swoją drogą porządny, niesmużący. Spełnia swoje zadanie w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Bardzo przyjemny. Jak lubisz delikatny powiew denaturatu, to zdecydowanie polecam. :lol: A płyn swoją drogą porządny, niesmużący. Spełnia swoje zadanie w 100%. Cholera, coś za coś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Nie wali okropnie. Czuć po prostu % ;) Jak to płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja polecam natomiast Clin do szyb - ma atomizer z tą gangsterką siateczką na wylot, która od razu formuje pianę. Fajnie się tym moje, smugi znikają natychmiastowo, kilka przetarć i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jeśli chodzi o mycie szyb na zewnątrz, to nie ma lepszej metody od normalego mycia szamponem z wodą podczas całościowego mycia. A potem poprawka/nadanie ostatecznego szlifu płynem do mycia szyb i dedykowanymi mikrami. Natomiast jeśli chodzi o szyby wewnątrz, szczególnie przednią...tutaj nie jeden potrafił się załamać, rwał włosy z głowy, przeklinał na czym świat stoi, wołał wszystkich do obejrzenia/sprawdzenia/porównań/pomocy :mrgreen: Tak jak piszę...przednia szyba potrafi złamać każdego! :lol: Moje metoda ciągle mutuje, jest ulepszana ;) :mrgreen: Obecnie czyszczę aplikatorami z mikry i Autoglym Car glass polis i/lub dedykowanymi szmatkami z mikry i Plastmal Czyści szyby. W tym momencie te metody/środki uważam za najlepsze... ;) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Na przednią szybę polecam wodę oraz rączkę Windshield. Mariusz niech się wypowie. Jak dla mnie to czyści naprawdę porządnie, nawet siwe szyby. No i bez smug. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 ale od zewnątrz czy wewnątrz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Oj, pisałem o myciu wewnątrz. Wszystkie szyby na zewnątrz są myte tym samym co karoseria podczas mycia. Nie ma żadnych problemów po takim myciu. Ani pozostałych brudów ani smug. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ja czasem mam, jak nie zdążę wytrzeć po myciu i przyschnie. I lecę albo onr/woda albo dg rainrepelem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi