umberto Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Witam, pewnie nie musze wielce sie rozwijać na temat produktu który tu przedstawiam bo napewno wielu z was z nim pracowało i zna jego rewelacyjne zalety. Super Resin Polish od AutoGlyma to jeden z moich ulubionych gadgetów świetnie wyciąga głebie koloru oraz znakomicie radzi sobie jako produkt wykańczający. Można go nakładać ręcznie, ale na maszynie są lepsze efekty gdy lekko podgrzejemy produkt, od razu widać różnice, gorąco polecam ;) no i po: Do usuniecia widocznych rys jednak sam SRP nie da rady jako pierwszy poszedł BodyShop 03, a póżniej dopiero SRP na miękkim padzie zrobił swoje. Co sądzicie o tym produkcie? I czy znacie może podobne od innych producentów? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Daje radę ;) Chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Mariusz, polecam, daje zajebi... wet look... :) Na niego jeszcze wosk, który ma dobry look i autko się świeci... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 I czy znacie może podobne od innych producentów? No właśnie, podłączę się do tego pytania: Czy LG Nielsena, Dodo NFS i opisywany AG SRP to podobe pordukty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturwwa Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 jak skoncze pb bh ide w ag srp w takim razie ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Na jasnym srebrnym po SRP dałem GC Megsa i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Moje ukochane (jak narazie) combo to AG SRP + FK #1000p i raz na jakiś czas Duragloss Aquawax #951 - na moim srebrnym wygląda rewelacyjnie. Evo zgadzam się, że przy aplikacji ręcznej to rewelacyjny produkt, ale do maszynowej również. Śmiało można go używać jako pasty wykończeniowej zarówno na PP i FP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Moje ukochane (jak narazie) combo to AG SRP + FK #1000p i raz na jakiś czas Duragloss Aquawax #951 - na moim srebrnym wygląda rewelacyjnie. Evo zgadzam się, że przy aplikacji ręcznej to rewelacyjny produkt, ale do maszynowej również. Śmiało można go używać jako pasty wykończeniowej zarówno na PP i FP. Muszę u siebie spróbować tej kombinacji... Zobaczymy może nawet zrobie mały test AG SRP vs. PB WD... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 I czy znacie może podobne od innych producentów? No właśnie, podłączę się do tego pytania: Czy LG Nielsena, Dodo NFS i opisywany AG SRP to podobe pordukty??? Podobny w działaniu do SRP jest DB Diamond Cut. Ładnie szybko nabłyszcza i maskuje niedoskonałości do tego nie brudzi plastików i uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Gdzieniegdzie SRP jest polecany jako cleaner przed woskiem - zgadzacie się z tym? Nie wiem, czy kupować Lime Prime'a, czy SRP. Niby dwa różne produkty, ale nie wiem, co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Gdybym miał srp a nie miał cleanera, to położyłbym wosk po srp. ;) Na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Ponieważ ja nie byłem taki mega zachwycony SRP, to zadań kilka pytań... 1) Jakim aplikatorem nakładacie produkt? 2) Czy czekacie chwilkę aż pozostała mgiełka wyschnie? 3) Jeżeli chcecie nałożyć SRP lub DJ LP maszyną i macie do dyspozycji rotację i orbitkę, to którą wybierzecie i na jakim padzie? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umberto Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Siema. Jeśli się ktoś już przekona do SRP to dodam tylko, że lepiej brać dużą puche wychodzi dużo taniej nawet do 40% w porównaniu z małymi opakowaniami. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 ! Ile za to dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umberto Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 ! Ile za to dałeś? Tylko kwestia taka na co komu tyle SRP, skoro większość użytkowników prędzej czy później zrobi korekte lakieru, a wtedy taka ilość SRP będzie się marnowała ;) Za duża puche jakieś 35euro (cena bez vatu, od przedstawiciela AutoGlym'a, nie sklepowa) A jeśli chodzi o lakier po korekcie, to kto powiedział że nie można stosować SRP po renowacji lakieru, np przed woskiem? No chyba że sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umberto Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Każdy ma swoje sposoby, ja przed woskiem zazwyczaj robie auto SRP, nie znam dokładnego składu produktu, tzn ile na cleanera, a ile sealanta, wiem że daje rade i jak na razie bede go używał, ale dzieki za uwagi i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Ciekawe w takim razie, czy cleaner->SRP->wosk ma sens? Chyba tylko jako filler do rys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Takie raczej jego główne zadanie po czyszczeniu. Ma jedną funkcję więcej. Dzięki temu daje fajny efekt. Jak pokończą mi się te, które mam, to kupi srp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 wiecie, jak ktos chce szybko odnowic auto do sprzedazy a nie robic pełna korekte lakieru, to ser na maszynie naprawde daje rade i auto super sie błyszczy :-)) na to jakis wosk, dokładne czyszczenie wnetrza i wychodzi ze auto zadbane i w ogóle och i ahh :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Ciekawe w takim razie, czy cleaner->SRP->wosk ma sens? Chyba tylko jako filler do rys? Z tego co Mariusz Gdybym miał srp a nie miał cleanera, to położyłbym wosk po srp. ;) Na luzie.i Evo Do pracy ręcznej brałbym SRP, do maszynowej LP.piszą wynika że nie do końca jest potrzebny cleaner bo to jest AIO... Przynajmniej tak zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 srp jest jak dla mnie super :) i na maszyne sie jak najbardziej nadaje, ja jak robilem kumplom auto, to zeby nie robic korekcji lakieru to szło na wełniaku srp, pozniej na finishu i ładnie to wygladało, jak gdzies były grubsze rysy to inna pasta scierna sie wyprowadzało i efekt był sweitny :-) a przeciez nie robisz co roku pełnej korekty lakieru bo przeciez w koncu podkład sie zaliczy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Przy aplikacji ręcznej (jedna warstwa na całe auto) ile schodzi Srp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Marcin, SRP jest dosyć wydajny. Trudno powiedzieć ile wychodzi na jedno auto - zależy od wielkości auta. Jak pad się już nasączy preparatem to dokładasz, co jakiś czas, już tylko niewielka kroplę. Jeżeli nawalisz zbyt dużo, to nie poprawia to efektu maskowania rysek, a jedynie powoduje pylenie przy polerowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 kiedyś dałem za dużo i męczyłem się strasznie. Jak to ktoś napisał "czasem mniej znaczy więcej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Mirek, Kuba z tego co piszecie wnioskuję, że maksymalnie 30 ml ale mniej będzie lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi