mecholl Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Czyli dobrze kombinuję. Co do wosku to będzie Nielsen LP lub GP, FK 1000 lub Megsa NXT. Nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Jakie sealanty sprawdzałeś? Czytasz czy z góry masz inne zdanie? ;) Bo ja mam inne co do pogody. Poza tym pisałem o 15C. I w takim przypadku nie masz racji. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 No to gratuluję merytoryki. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Wiadomo powszechnie, że im niższa temperatura tym trudniej się aplikuje. I mniejsza nadzieja na oczekiwaną trwałość zabezpieczenia. Zdarzają się wyjątki, reguł 100% nie ma. Czas schnięcia 45 min do wyjątkowo długich nie należy, choć jest długi. Większości wosków nakładanych w optymalnych temperaturach wystarczy kilkanaście minut. Podobnie jest z sealantami. Jest tyle składowych sukcesu zabezpieczenia i potrafią się one zmieniać dość szybko (aplikacja na powietrzu), że wyroczni nie ma. I stwierdzenia o dobrych i złych pomysłach są nietrafione. Mecholl napisał o swojej opcji. Pozostaje mu próbować.Ja napisałem o 15C powietrza. Dochodzi słońce, wiatr. I już warunki się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogol Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Jakie ubranie założyć na zimę ? Obecnie nałożyłem 2 warstwy Zymola Titanium, ale mam wątpliwości czy nie lepiej założyć FK 1000, albo Coli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Titanium może siedzieć równie długo. Lub zjechać po miesiącu. Zima to pora cudów. Cudów, w tym co leci na auto. Reguły nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 A czy nie jest czasami tak, że te woski w sensownej wydajności posiedzą miesiąc, a potem i tak zaczną się najgorsze warunki atmosferyczne, i tyle będzie z "ubranka"? A w -10 mało komu chce się nawet otwierać szafkę z detailgratami. Oczywiście nie wiemy, kiedy i z jaką intensywnością zaczną się pierwsze opady śniegu, temperatury minusowe za dnia i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogol Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Zostawię na jednym samochodzie Zymola, a na pozostałe dwa nałoże FK 1000 i Coli zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Zostawię na jednym samochodzie Zymola, a na pozostałe dwa nałoże FK 1000 i Coli zobaczymy co z tego wyjdzie.Słusznie. ;) Po co wróżyć :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Tez racja po co gdybac moze testy sobie zrobicie bo ile ludzi tyle opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 a ja po korekcie na skodzie dałem najpierw jako cleanera carlacka póxniej DJ WD i powiem wam że po dwóch tygodniach... nie wiele już zostało... nie wiem możę coś źle zrobiłem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 A po czym osądzasz, że niewiele zostało? ;) Nie patrz po jednej obserwacji np. odpychania czy kropelkowania. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 a ja po korekcie na skodzie dałem najpierw jako cleanera carlacka póxniej DJ WD i powiem wam że po dwóch tygodniach... nie wiele już zostało... nie wiem możę coś źle zrobiłem:/Mialem podobny przypadek tyle ze na Tourageu po 2 tygodniach DoDo padl :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 patrze po kropelkowaniu, takie wielkie nerki sa że ja pier... przy myciuteż jest róznica, po myciu nie poprawia sie za wiele, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Odgrzeje troszkę kotleta, trochę zimy mamy więc można się podzielić jak zachowują się nasze zabezpieczenia zimowe :) U mnie nawet zadowalająco. Położyłem 3października 2warswty srp, pierwsza bawełniany padem pracowałem, drugą tylko przeleciałem gąbkowym megsa padem. Odczekałem 4h położyłem pierwszą warstwę FK1000 z braku czasu drugą położyłem po 4dniach wcześniej opłukując wodą na bezdotykowej z kurzu. W listopadzie się trafiło trochę ciepła to dla pewności położyłem trzecią warstwę i 19listopada ostatni raz myłem auto nakładając FK #425, wcześniej myte raz w tygodniu szamponem AG BSC. Wczoraj przeleciałem samą zdeminieralizowaną i oczom ukazały się kropelki :D. Autem robię ok. 400km tygodniowo w trasie więc przebieg wosku na ok. 4000km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 No Marcin nieźle, nieźle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 FK nałożony w październiku 3 warstwy. Auto cały czas jeżdżone codziennie po 100licy parkowane pod chmurką. Myte 1 raz tylko Gold class ręcznie. Wydaje mi się że jak na taki czas użytkowania auta w cięzkich warunkach zimę zniósł dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Myłem dzisiaj asterkę już eny raz na bezdotykowej i Colli 476 nadal siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Collinite no. 915 można zaliczyć do wosków nadających się na sezon zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Nada się, choć na zimę lepszy, w sensie trwałości, byłby chyba osławiony #475 (zawiera więcej syntetyku). Ja przed ostatnią zimą nałożyłem Colli 845 Insulator Wax i spisał się tak średnio. Tzn. spodziewałem się, po opisach marketingowych, lepszej trwałości. Z wytrzymałością nie ma reguły, zdarzało się że wytrzymały wosk, nałożony na dobrze przygotowany lakier potrafił po 1-2 tyg. "zniknąć" :( Jeżeli mnie pamięć nie myli, to chyba Patryk Szyba miał taki przypadek, i nie tylko on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Mirek 476 chyba ;) Masz rację co do 476 bo zimę bardzo ładnie mi 3 miesiące spokojnie poleżał na blachach :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Mirek 476 chyba ;)No, fakt - literówka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Panowie pytanie, czy reguła co do nakładania wosku przy 15stopniach obowiązuje też sealant? Otrzymałem próbkę Fk Hi Temp 1000 i jestem ciekaw czy kłaść go jakoś na dniach czy wstrzymać się do połowy października i liczyć na ciepły ładny dzień lub dwa... =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Czym cieplej tym lepiej, przy 10 stopniach nie jest fajnie woskować czymkolwiek poza środkami w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Oby w ciągu dnia w październiku było te 15stopni. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi