Jankos Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Mimo że nie było do końca 15stopnii w zeszłym tyg. udało mi się położyć jedną warstwę Fk Hi Tempa a po 30minutach na to dałem Dodo PH. Wiem wiem lepiej było by dać drugą warste FK ale nie miałęm 12h czasu na to aby połozyć drugą. Teraz pytanie, podczas pracy z testerem Fk HT 1000 (pracowało się dobrze, nawet ładnie pachnie :) nie zauważylem aby pozostawiał uciążliwego białego osadu ma plastikach, co jest duzym plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Wiem wiem lepiej było by dać drugą warste FK ale nie miałęm 12h czasu na to aby połozyć drugą.Akurat w przypadku tego wosku producent piszę o odstępie 20minutowym albo i mniejszym - od razu po spolerowaniu 1szej warstwy :) Gdzieś o tym ostatnio pisałem ale nie mogę znaleźć L-) __________________ edit: już mam, pisałem i to nawet Tobie :P Cleaner - jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Teraz pytanie, podczas pracy z testerem Fk HT 1000 (pracowało się dobrze, nawet ładnie pachnie :) nie zauważylem aby pozostawiał uciążliwego białego osadu ma plastikach, co jest duzym plusem.Gdzie te pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Gdzie te pytanie?Zaszyfrowane sympatycznym atramentem =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Ja dzisiaj zabezpieczyłem volvo felgi szyby lakier wszystko oparte na nanolexie , po aplikacji nanowaxa :shock: lakier zrobił się strasznie mokry, a ziarno bardzo wyszło :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 No ogólnie pytanie miało być takie (ale to przed użyciem FK HT) czy nie pozostawi śladów na plastikach zew. i czy trzeba maskować je taśmą 3M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Takie małe porównanie, jak świeże LSP odpychają wodę: EzzD5W6BZSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 colli wygrywa chyba, że żle widzę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Też mam takie wrażenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Zauwazylem ze na forum malo info o LSP Autoglym. Rok temu polozylem koledze AG EGP i na to AG HD Wax. Tanie i dobre rozwiazanie :) U mojej zony na zmeczonym Passacie ktory stoi pod chmurka HD Wax lezy juz 6 miesiac.. Lakier byl w takim stanie: 04pyg0lGBVA Pozniej :) zSx9TSAQnkc Wedlug mnie bardzo dobre, tanie i dobrze wygladajace zabezpieczenie na zime. Jak wroce do domu to moge pokazac jak sie zachowuje po ok 6 miesiacach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Wow, jestem pod wrażeniem odprowadzania wody. Co leży pod AG HD? Czym był wtedy myty, czy był QD po myciu? Jaki to czas od aplikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 _Makki_ filmik robi wrażenie , ale czy jest to tanie rozwiązanie ? Delikatnie wątpię , 48 zł za EGP i 160 zł HD Wax , razem ponad 200 zeta , a gdzie jeszcze cleaner ? :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 ja korzystam od dłuższego czasu z opcji srp+egp i jestem bardzo zadowolony bo wytrzymuje ok 4-5 miesiecy i jest ładne lusterko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Robi wrażenie to jak odpycha wodę. Jacek - 200zł to jednorazowy wydatek,a wosk i reszta starczy Ci na kilkanaście, kilkadziesiąt razy. Porównując do Cquartza który kosztuje w granicach 200zł za jedną aplikację to jednak nie wychodzi drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Jacek, Weź pod uwagę że słoik HD Wax wystarcza na hmmmm..... bardzo dużo aplikacji. Sam go mam i używałem wiec wiem ile potrafi wytrzymać ;) Zakładając, że będziesz go nakładał nawet raz na dwa miechy, to na średniej wielkości auto słoik styknie na 2 lub więcej lat - czyli jednorazowe zabezpieczenie wyjdzie Ci raptem kilka zeta ;) Ooooo... jacek_gti mnie uprzedził :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 fonnes , pewnie masz racje , ja chętnie bym kupił tego HD Wax-a , tylko kurcze Makki coś wspomniał o tym że pod HD-Wax-ie dał EGP . A czy możesz coś więcej drapnąć na temat HD-Wax ? Jak z przyciąganiem kurzu przez HD-Wax ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 W tym wątku napisałem trochę o AG HD Wax: http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=17&t=842&p=17797#p17797 Moim zdaniem AG SRP + HD Wax to bardzo fajne combo. Na dobrze przygotowanym lakierze HD Wax powinien posiedzieć długo. Na DW jest mega test "długodystansowy" kilkunastu wosków nałożonych na samochód do przewożenia koni. http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=76435&highlight=Autoglym AG HD wygrał i dlatego się nim zainteresowałem. Kiedy go kupowałem nie był jeszcze dostępny w polskiej dystrybucji. Co ciekawe, w tym teście, Colli #476 wcale nie okazał się taki "mocarny" i został pobity przez Natty's Blue i Red które wcale nie maja opinii super trwałych :roll: Test był robiony w 2008r. i od tego czasu pojawiło się sporo nowych produktów. Co do przyciągania kurzu, to trudno powiedzieć. Z mojego doświadczenia, na kilku woskach rożnych firm, nie zauważyłem aby któryś był lepszy czy gorszy w tej kwestii. Kurz kurzowi nie równy i taka ocena nigdy nie będzie obiektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dobrze gadasz Mirek, a test na DW jest ciekawy już kiedyś go czytałem. Na colli 476 ja osobiście nie mogę narzekać, w zeszłym roku wytrzymał u mnie całą zimę i kawałek wiosny do momentu kiedy go sam usunąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Ja osobiście byłem zaskoczony trwałością Natty's Blue kiedy nałożyłem go pierwszy raz. Już kiedyś pisałem na forum że jest to faworyt w mojej skromnej kolekcji właśnie ze względu na trwałość, łatwość aplikacji, fajny efekt na ciemnym lakierze, no i..... zapach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi