mar_1981 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 W sobotę z racji tego że miałem trochę wolnego ogarnąłem auto i założyłem Nielsena na opony. Nie jest to żaden test (zbyt mało wiem i zbyt mało doświadczenia mam żeby się wymądrzać ;) ) Jest to mój pierwszy preparat do opon więc mam zero porównania. Za 30 zł dostajemy 1 litr płynu (dla mnie super), który pachnie chemicznie ale pracując na świeżym powietrzu nie było to drażniące. Konsystencja - jak woda. Rozprowadzałem środek pędzelkiem i wiem że wyszło mi za dużo na oponę - można było nałożyć mniej, a po drugie mogłem po jakimś czasie przetrzeć szmatką oponę żeby zebrać nadmiar. W sobotę i niedzielę jak jeździłem było słonecznie i opona wyglądała naprawdę świetnie. Przynajmniej dla mnie - wyglądała jakbym dopiero ją kupił i założyć na felgę. Druga sprawa że opony mają ok. pół roku. Zaznaczam że dojazd do garażu ok. 100 m mam po piaszczystej drodze która na pewno pomaga w trwałości środka. Nie mam zdjęcia z soboty czyli dnia kiedy nałożyłem.To są dzisiejsze po przejechaniu ok. 100km: 1. Przed deszczem: 2. Po przejechaniu 20 km z pracy do domu w deszczu (w chwili jazdy nie było dużego deszczu ale jezdnia była mokra) Przepraszam za jakość zdjęć le jutro wezmę aparat do pracy i zrobię lepsze. Będę obserwował i napiszę jak długo środek siedział na oponie. Nie piszę żadnych wniosków bo powtarzam że jest to mój pierwszy środek do opon i nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 To dobry środek. Jeden z trwalszych w mojej kolekcji. Przyjemnie tak jak oponki czyściutkie, co? Jak napastowane buty. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Najlepsze było jak w poniedziałek podszedł do mnie jeden z pracowników i wystrzelił: "ja też kiedyś zrobiłem sobie tak opony ale żona mnie opie.... że jej oliwkę zużyłem" :shock: :lol: No cóż cel uświęca środki a Polak potrafi 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Dopóki nie przelecisz w trasie trochę km w konkretnym deszczu to będzie na oponach, wiem z własnego doświadczenia. Ostatnie 2tygodnie w trasie ciągle sucho to opony nadal ładnie wyglądają, oczywiście troszkę blask mniejszy niż po nałożeniu ale jestem bardzo zadowolony. I mycie też nie przeszkadza zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 ja wolę nakładac gabką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Marcin test długo dystansowy zrobię 11 listopada jak będę jechał z Bydgoszczy do Pionek (k. Radomia) na kilka dni. Zrobię tak jak zawsze ponad 1 tyś. km w takim wypadzie i będzie już pewnie dużo gorsza pogoda i będę miał założone inne opony więc wtedy opiszę może. Biały narazie testuje i się uczę. Nie miałem aplikatora, o gąbce kuchennej nie pomyślałem a akurat był pędzelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Nielsen Brillance to moim zdaniem jeden z najlepszych preparatów do opon, a jak patrzeć na stosunek ceny do jakości to zdecydowanie najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Super środek, co do nakładania pędzelkiem to lepiej jak by był w żelu, co do jego dotychczasowej konsystencji to wole nakładać gąbką... ;) Utrzymuje się długo, bardzo długo jak na dressing do opon... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Marcin no ja nałożyłem 3października od tego po suchym zrobiłem ok 1200km, pon-pt codziennie po 80km w trasie i się trzyma :D. Zobaczymy jak twoje będzie wyglądać. Mogę później fotki zrobić i wrzucić jakby ktoś był ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 No zobaczymy ile wytrzyma. Codziennie patrzę i napiszę jak już nie będzie go widać. Ale jak piszecie że jest taki trwały to prędzej drugi raz nałożę niż zdąży zejść ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 No zobaczymy ile wytrzyma. Codziennie patrzę i napiszę jak już nie będzie go widać. Ale jak piszecie że jest taki trwały to prędzej drugi raz nałożę niż zdąży zejść ;)Tylko tym razem gabka prosze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 czasem jest tak że się opona zabrudzi i nie widać, wysztarczy przetrzeć suchą szmatką i efekt wraca, może nie w pełni ale częściowo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Seba ale kuchenną bo nie mam aplikatora :( Pisałem że dojazd do garażu mam po piaszczystej drodze, więc zobaczymy jak szybko piasek sobie poradzi z Nielsenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Seba ale kuchenną bo nie mam aplikatora :( Zwykły zmywak kuchenny wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 To może i ja sobie kupie, jak tak zachwalacie jak mi się Smartgel skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturwwa Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 mam wielka prosbe. pokazalbys jakie efekty daje ten smartgel? taki maly tescik jak ja zrobilem ze smartdressing'iem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Wziąłem grubszy zmywak kuchenny i spróbowałem nałożyć brillance, efekt jest bardzo zadowalający i nawet chyba mniej się zużywa niż przy pędzelku, nałożone równomiernie i cała czarna powierzchnia jest. Fakt ze po 2kompletach opon, gąbka już zaczyna się trochę strzępić, ale zmywaki tanie są i warte efektu jaki dały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A jak to się ma do innych gum (uszczelki itp) w opisie można wyczytać, że i do tego można go stosować.Czy lepiej zaopatrzyć się w nielsena choice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 1 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Briliance jest przede wszystkim do aplikacji ręcznej do uszczelek jest zdecydowanie lepszy aniżeli choice ten może być stosowany w wnętrzu pojazdu oraz jako dressing w komorze wystarczy dobrze spryskać on sobie zaschnie i nie pozostawia zacieków itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 pozwolicie, że dołączę się z filmikiem z aplikacji brillianca ;) O_s2m6AAnlI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 podoba mi się twoje zaangażowanie , serio :u , ale pędzelek mógłbyś sobie sprawić większy a nie od plakatówek bo się zarypiesz ;) mam ten środek i sobie bardzo chwalę , obok Duragloss New Look Tire & Rubber Dressing moje ulubione , bo lubię mat/półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Dzięki;) pędzelki mam spokojnie hehe akurat taki sobie zabrałem muszę jeszcze spróbować aplikację zmywakiem kuchennym jak tu inni polecają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Możesz pędzelkiem. Nawet ja osobiście wolę pędzelkiem nakładać Brillance (bo ma płynną konsystencję) a później gąbką przecierem po nałożeniu. Wówczas "wyrównuje się" środek na oponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Czy brillance zżera triggery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 No podpowiedzcie czy moge go wlac do zwyklego peta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi