sohers Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Można wstawić taką emotkę? albo taką? i moze ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Moja propozycja dodania działu klubów lub grup podzielonych na województwa, np grupa dolnośląska czyli wchodze w swoją grupę i wiem do kogo np napisać czy może podjechać udzielić porad dotyczących produktów np. w praktyce czy ja np jade do kogoś, ewentualnie wymienić się próbkami a także zakupy grupowe i inne różne sytuacje, można też zrobić nalepki poszczególnych grup :D Co na to administracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Masz dział spotkania: regionalne, ....itd. Tam możesz założyć i nikt pewnie Ci nic nie powie. Posiedzisz trochę na forum to i tak będziesz wiedział kto jest skąd. Nie jesteśmy aż tak wielką społecznością. Ci którzy zazwyczaj pomagają i Ci z którymi można pogadać wyłowisz migiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ci którzy zazwyczaj pomagają i Ci z którymi można pogadać wyłowisz migiem ;)Tak jest!!! :u :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 jeszcze z dolnego nikogo nie wypatrzyłem :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ja to bym tylko zmienił tło strony, bo siedząc po nocach wali w gały :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ja to bym tylko zmienił tło strony, bo siedząc po nocach wali w gały .No może troszke :D ale bez szału :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Panel użytkownika -> ustawienia forum -> styl forum ale i tak szału nie ma z wyborem. Może kiedyś jakiś ogarnięty w informatyce trochę wspomoże i popracuje nad emotkami i stylami forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 jeszcze z dolnego nikogo nie wypatrzyłem :shock:To niedokładnie patrzysz, jest trochę osób z Wro.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 przeglądałem grupę użytkownicy zarejestrowani i z wrocka znalazłem dwie osoby i to raczej nie aktywne ;) a jak ktoś nie ma wpisane w profilu to go nie wiadomo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Panowie, a jak tu z ludźmi którzy potrafią "bawić się" w pozycjonowanie? Bo mam parę koncepcji, które przy PYKaniu mnie naszły, a według mojej wiedzy "dałoby radę" coś dobrego w tej materii zrobić :-) co do wyglądu, to ja już się przyzwyczaiłem, ale każdy, kto porównuje fora mówi, że takie jedno inne jest "bardziej estetyczne na pierwszy rzut oka" :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Panowie, a jak tu z ludźmi którzy potrafią "bawić się" w pozycjonowanie?Niestety nie mamy takowych w swoim gronie :-?? Była kiedyś podjęta próba zlecenia pozycjonowania "firmie zewnętrznej". Była nawet jakaś zrzutka na ten cel ale sprawa niestety upadła :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Tak, tu jest z tym generalnie b. duzy problem - niewiadomo czemu w sumie :-q Po pierwsze, google nie indeksuje poprawnie tresci forum. Bez tego nie ma co wogole myslec o pozycjonowaniu - to trzeba rozwiązać jako pierwsze. Po drugie: estetyka. Niestety, phpbb3 trudniej zrobić dobrze i ładnie niz stare, dobre bb2. Na bb2 jest wiecej fajnych szablonow, IMO łatwiejszych w dokonfigurowaniu. Bez chęci i wsparcia Administratorów nic nie da sie zrobić ~x( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 . Bez chęci i wsparcia Administratorów nic nie da sie zrobić ~x( Da się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 No nie wiem Panie Sebastianie. Jedno i drugie konfiguruje sie z poziomu Panela Administratora, zarowno w bb2 jak i bb3. Chyba, ze piszemy o roznych rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Xeper ja tam się nie znam na tych wszystkich machlojkach związanych z tworzeniem stron ale jak Ty się znasz i potrafisz takie rzeczy robić to jakbyś do Admina uderzył to pewnie by dało się wszystko zrobić. Pewnie i jakąś zrzutę co byś za darmo nie robił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Marcin, niestety chodzi a o czas. Administrowałem kiedyś forum na bb2 i tam sie czuję dośc mocno. Po migracji na bb3 zniechęciłem sie, bo mi zupełnie nie podpasowało. Ale tak naprawdę to przede wszystkim kwestia braku czasu :((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 No właśnie, treści, treści, treści... Wypadałoby pomyśleć nad tym czego szukają ludzie, co wpisują w google i te zapytania powinny się pojawiać często gęsto na forum. Plus może faktycznie pora zabrać się za skrypty, ale znów ja tutaj jestem zielony, zieleniutki jak mazda 2. Xeper, Jaka Twoim zdaniem powinna być kolejność działań? Skrypt, estetyka (tu trzeba jak rozumiem kogoś "graficznego"), pozycjonowanie? Ile czasu to forum już "żyje" ? Ile czasu domena istnieje? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 forum nie ma przyjaznych linków, trzeba by sprawdzić czy jest do tego mod, na przemie miałem, tu tez powinno być, pozycjonowanie można zacząć od swl, polecam seomatik, ja nim wiele wyciągłem w top 10 ale co prawda słabsze frazy niż tu są (znaczy mniejsza konkurencja), tylko z swl nie nalezy przesadzić, powolutku. Nawet jeśli nie da mega efektów to zawsze kieruje więcej robali googla do indeksowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 No to już jest coś - tyle ważnych z punktu widzenia hobbysty/amatora treści, tyle opinii i wskazówek - no kurczę trzeba to jakoś UP UP UP dźwignąć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie dziala na chrome tylko na explorer. I to nie pierwszy raz tak sie dzieje. Trzeba nad czyms popracowac, bo jak sie na goggle szuka to tragedia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 U mnie Chrome cały czas i zero problemów...Martino wyczyść cache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 ...ja tam sie nie znam :? ale dopóki ktoś nie przekaże pałeczki z Administratorów np Mirkowi lub osobie którą jest aktywna to możecie tu pisać 30 stron propozycji , po odejściu Mariusza ... :roll: szkoda pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Xeper, Jaka Twoim zdaniem powinna być kolejność działań? Skrypt, estetyka (tu trzeba jak rozumiem kogoś "graficznego"), pozycjonowanie? Ile czasu to forum już "żyje" ? Ile czasu domena istnieje? :?: Forum żyje od połowy kwietnia 2010. Moim zdaniem, jako pierwsze powinno być usunięcie błędu niepoprawnego indeksowania treści forum przez google. Juz samo to wpłynie na pozycje w wyszukiwaniach. Potem mozna "bawić sie" w pozycjonowanie. Jesli chodzi o estetykę, to sprawa jest bardziej złożona, bo każdy ma inny gust. Najczęściej konfiguruje się i udostepnia sie 2-4 rózne style i kazdy wybiera sobie co mu najbardziej pasuje. Teraz są dostępne 3 style (Panel użytkownika>ustawienia forum) ale są one b. podobne do siebie :( Gdy jesteśmy przy stylach, trzeba jeszcze wspomniec o emotikonach. Tu mamy ich sporo, ale nie mapują sie one prawidłowo, dlatego część jest niewykorzystywana. Poza tym, można by pare fajnych emotek dołożyć. Np. ...ja tam sie nie znam :? ale dopóki ktoś nie przekaże pałeczki z Administratorów np Mirkowi lub osobie którą jest aktywna to możecie tu pisać 30 stron propozycji , po odejściu Mariusza ... :roll: szkoda pisać No niestety tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 A tak swoja droga to ciekawe ze forum bez adima dziala i problemow nie ma.... Z estetyka to sie zgodze, nie ma co duzo kabinowac. Mozna zmienic troche styl, ale nie ma wiekszego sesu. I tak one do siebie podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi