mariost Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Mój mały zestaw zawiera na razie to co najpotrzebniejsze do utrzymania "foczki" w należytym stanie. Powoli poszczególne komponenty zaczynam zamieniać na te bardziej profesjonalne polecane na forum. Lecz to co jest na razie wystarcza do pielęgnacji mojego a ostatnio także i braci samochodów. Na zdjęciach brakuje resztki samplera wosku Lusso Oro ( 60ml-wytrzymał 5 aplikacji ) kilku mikrofibr i fluffy-ego, które akurat się prały ponieważ w sobotę robiony był pierwszy etap zabezpieczenia zimowego ( Lime Prime+Colli ), no i maszyny , którą już przedstawiałem w odpowiednim dziale. Niestety nie wolno mi zachorować na tzw. "zbieractwo" :D ponieważ mam w tej chwili inną "bezdenną skarbonkę". Więc trzymam się systemu; "...kiedy jedno się skończy to następne się zaczyna..." ...organizer do mycia... ...sposób przechowywania... ...no i coś dla zmysłu zapachu do wnętrza... ...póki co tylko tyle :) ...lecz myślę, że w miarę upływu czasu zacznie przybywać zabawek ponieważ detailing to dla mnie teraz główne hobby i pewnego rodzaju ucieczka od codzienności ;) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Mi tam się podoba ;) Glinka gdzie? Co to jest ten 'Indusan'? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted September 27, 2011 Author Report Share Posted September 27, 2011 Glinka gdzie? ...pudełko spray and clay Sonaxa... Co to jest ten 'Indusan'? ...coś jak APC (taki "wynalazek" do czyszczenia wszystkiego) używam do dekontaminacji, muchy, smoła itd. bardzo dobrze schodzą, zakupione w Niemczech w sklepie moto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Nie jest źle. Ja też mam sporo "budżetowych" kosmetyków ktore sa sprawdzone i trzymam sie zasady że jak coś jest dobre to po co poprawiać ;) Chociaż wiadomo że apetyt rośnie w miare jedzenia :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Więc trzymam się systemu; "...kiedy jedno się skończy to następne się zaczyna..."Ciekawe jak długo ta zasada będzie się utrzymywać ;] Dobry zbiór :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Więc trzymam się systemu; "...kiedy jedno się skończy to następne się zaczyna..."Ciekawe jak długo ta zasada będzie się utrzymywać ;] U mnie padła gdy kupiłem FK #1000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Więc trzymam się systemu; "...kiedy jedno się skończy to następne się zaczyna..."Ciekawe jak długo ta zasada będzie się utrzymywać ;] U mnie to nie funkcjonuje :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 Ciekawe jak długo ta zasada będzie się utrzymywać ;] ...jest wiele produktów, które już na prawdę chcę mieć... :) (...dzięki temu forum na marginesie...), stać mnie na nie raczej no ale niestety wpierw muszę wypełnić inne priorytety, więc mam nadzieję, że niebawem jakiś "detailingowy diabełek" odwiedzie mnie a przede wszystkim moją żoncię od trzymania się tej zasady... :D U mnie to nie funkcjonuje :P U mnie padła gdy kupiłem FK #1000 ...zazdroszczę Wam... :mrgreen: :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 12, 2012 Author Report Share Posted January 12, 2012 ...taakie tam tylko...myju, myju przywiozłem se :D : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 No i dobrze jest :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Używałeś? Wrzuć na forum :) Podobno piana biedna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Używałeś? Wrzuć na forum :) Podobno piana biedna :)Wlasnie a do teo nie masz szamponu SNB :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 12, 2012 Author Report Share Posted January 12, 2012 Podobno piana biedna ...tak, wiem, że słabo pieni się, czytałem wcześniej tutaj, wziąłem bo dostałem go w tej samej cenie co np. Megs GC...odbierałem osobiście w Temachem i z ręcznikiem wyszło 65plnów...:) Wlasnie a do teo nie masz szamponu SNB ...ale bede miał :D ...nie mam bo mi nikt nie proponował :D ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 20, 2012 Author Report Share Posted January 20, 2012 ...setup wiosenny się zbiera : :D ...bambino :D to Carbon i HDC (dzięki Xeper :u ) ( futro Boll) ...tak ma wyglądać podobno ta piana: fGmYDvnn-G4 ...paru "fibr-ów" i pudełka na nie się dorobiłem : ...no i niebawem dotrą jeszcze 4 "gąbki" : (-| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Bambino rządzi :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Dobrze jest kolego Ja zymka dostale w Nivea :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Jak włożycie do woreczków to nie bedzie widac =)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 mario, jakie pH ma ta piana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 20, 2012 Author Report Share Posted January 20, 2012 jakie pH ma ta piana? ... Dżeju nie mam pojęcia, etykieta nic nie mówi, trza by zbadać, mam blisko i dlatego zaopatruję się u nich. Pojechałem po pianę VP ale akurat nie mieli. Oczywiście przekonywano mnie, że jest "neutralna", panu się nawet powiedziało, że to produkt bliżniaczy do piany Autobrite (...konsystencję po aplikacji zachowuje nawet dosyć podobną...) Cóż - będzie pogoda, będą testy, wyjdzie wszystko "w praniu" ... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 ... ...od teraz moje małżeństwo wisi na włosku... :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 :lol: :u Ale za to będziesz jeździł czystą furą na randki.. :lol: ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 Ale za to będziesz jeździł czystą furą na randki.. ...o to to ... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
art'ek Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 a gdzie i za ile pianownice do myki nabyles ?? i to P.A czy MTM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 ...pianownica Karcher za 127zł zakupiona u dystrybutora firmy w Rabce...myjka jest B&D ale mam wąż z pistoletem z serii "K"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 mam wąż z pistoletem z serii "K"...Ile m wąż? Mógłbyś zdradzić gdzie i za ile kupiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts