kanar Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Myślę, że da radę. Zrób taką techniką, nałóż nap low, wyszczotkuj porządnie, odczekaj, odsysaj brud wspomagając się woda ze spreyera czyli odessij, psiknij woda, odessij. Pamiętaj o dobrym wyszczotkowaniu, przy produkcie jedno etapowym tego typy (lub takim jak pokazał Mirek) to bardzo ważna rzecz. W razie jak 2004 nie da rady, to dzwoń pożyczę ci mojego starego puzzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZ Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Czekałem na jeszcze jeden opis, fajnie. Do bieżącego utrzymania jasnej tapicerki łatwe dla laika jak ja. 1:10? I działa. Ciekawe jak z plamami starymi na siedziskach? Ze starymi plamami wtartymi wysiedzianymi utrwalonymi urzytkowaniem itp tez daje rade trzeba najmocniejsze stezenie rozcienczyc i spryskac bezposrednio plame dosc obficie odczekac kilka minut i odessac jeszcze zadna plama nie wygrala Jakis czas temu Grubeer wrzucal foto z takich mocno zapuszczonych siedzen,moze wrzuci je ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 pozwolę sobie odesłać do tego wątku :P viewtopic.php?f=15&t=27&start=10 Krzyś czyli zadowolony Pan jesteś ?? . Polecamy się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 odsysaj brud wspomagając się woda ze spreyeraKrzysiek, masz na myśli sprayer z odkurzacza czy flaszkę z atomizerem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Jak ktoś nie ma w odkurzaczu natrysku to można atomizerem. Oczywiście natrysk z odkurzacz lepszy. Grubber zadowolony jestem z zakupu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 W moim SE 3001, katalogowo, natrysk jest tylko 1 bar, ale to i tak chyba lepiej niż atomizer ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Będzie ok, puzzi 200 też dużo mocniej nie tryska ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Użyłem Nap Low Foam do wyprania przybrudzonych miejsc w nogach kierowcy w moim samochodzie Oto efekty: Przed Po Wyprałem też dywaniki, ale niestety nie zrobiłem zdjęć :( - wyszły super :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak, to jest 3001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 fonnes, ;) :D jak dla mnie bomba wyszło w jakich proporcjach rozrabiałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Fajny ten nap. Niestraszna mi jasna tapicerka teraz :lol: W weekendzik coś odessiemy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dokładnie nie odmierzałem, ale tak na oko zrobiłem roztwór 1:50 w małym (0,5l) Marolexie. W odkurzaczu jest też syf z obudowy tunelu wału przy tylnej kanapie. Zdjęć nie dawałem, bo słabo widać efekt. Dywaniki prałem przy użyciu myjki ciśnieniowej a odkurzaczem odessałem tylko czystą wodę, ale wyszły bosko mimo że ten od kierowcy był mocno usyfiony, a są też jasne jak te co pokazał kanar Niestety nie zrobiłem fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dobre! To ten karcher 3001? Jestem ciekaw czy w gruncie rzeczy nie jest to 2004 z dodatkowymi ssawkami i psiukaczem... :roll: Kanar co o tym myślisz bo podciśnienie prawie takie same a nawet z korzyścią dla 2004. Pewnie tak jest, a jak są różnice w parametrach to pewnie minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dokładnie nie odmierzałem, ale tak na oko zrobiłem roztwór 1:50 w małym (0,5l) Marolexie. W odkurzaczu jest też syf z obudowy tunelu wału przy tylnej kanapie. Zdjęć nie dawałem, bo słabo widać efekt. Dywaniki prałem przy użyciu myjki ciśnieniowej a odkurzaczem odessałem tylko czystą wodę, ale wyszły bosko mimo że ten od kierowcy był mocno usyfiony, a są też jasne jak te co pokazał kanar Niestety nie zrobiłem fotek. Bardzo mnie cieszy wasza pozytywna opinia na temat tego produktu , osobiscie uwazam ze te bardzo dobry i latwy srodke w pracy Czy produkt ma jakis szczególny zapach ? Czuć go potem w samochodzie po praniu ?Kurde nigdy nad tym nie myslalem ten srodek jest dla mnie tak oczywisty ze nie patrze ale pachnie przyjemnie, starczy ci mala probka 50ml? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Piotrek, Mam słabe powonienie, ale NLF ma zapach taki lekko "chemiczny" ale nie przykry. Ja go niuchnę, to kojarzy się ze środkami czystości :D Nie utrzymuje się w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Działanie Nap Low Foam Przed : 50:50 po : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Dziś chce użyć NLF pierwszy raz tak do lekkiego odświeżenia tapicerki. Brudna nie jest, lekko przykurzona tylko. Czy jak dam 1:20 to będzie ok, czy za słabo i w ogóle efektu nie będzie ? Zamierzam ręcznie powcierać szczotką, i potem odessać to odkurzaczem.Mysle ze bedzie oki ale zawsze jak bedzie za slabe mozna dolac NLF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dziś chce użyć NLF pierwszy raz tak do lekkiego odświeżenia tapicerki. Brudna nie jest, lekko przykurzona tylko. Czy jak dam 1:20 to będzie ok, czy za słabo i w ogóle efektu nie będzie ? Zamierzam ręcznie powcierać szczotką, i potem odessać to odkurzaczem. Jeśli tapicerka jest w takim stanie jak opisujesz, zastosuj najsłabsze stężenie preferowane przez producenta (masz na etykiecie) i w zupełności wystarczy 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 czy NLF trzeba odessać po zastosowaniu? nie posiadam odkurzacza piorącego. czy przy dobrym rozcieńczeniu nie można będzie po prostu zostawić do wyschnięcia? oczywiście mowa o odświeżeniu wnętrza albo punktowym zastosowaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Lepiej odessać. Nawet zwykłym odkurzaczem- jak worek w połowie pełny-to się rozejdzie. Chodzi o odessanie środka. Potem możesz zlać wodą i do schnięcia. Ja bym tak zrobił na twoim miejscu. Ale specem od tego nie jestem. A ten NLF działa ekstra. Dywanik kierowcy jasny wyczyściłem w try miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 czy przy dobrym rozcieńczeniu nie można będzie po prostu zostawić do wyschnięcia?Ja bym wytarł jakimś starym ręcznikiem maksymalnie ile się da. Tak robiłem u siebie w miejscach gdzie nie było dobrego podejścia ssawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 dobra dzięki a ostatnie pytanie, czy używając opryskiwacza aplikujemy produkt w 100% stężeniu czy też można go rozcieńczyć z ciepłą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Na butelce są rozcieńczenia. Ja czyściłem rozwodnionym, na oko 1:10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 dobra dzięki a ostatnie pytanie, czy używając opryskiwacza aplikujemy produkt w 100% stężeniu czy też można go rozcieńczyć z ciepłą wodą? trzeba rozcieńczyć z ciepłą wodą 1:30 najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Znowu dałem powera :oops: jak z cyclone. ciągle się boję, że za słabe będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi