GRUBEER Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Znowu dałem powera :oops: jak z cyclone. ciągle się boję, że za słabe będzie Mariusz mój Tatuś zawsze mówi "Lepiej kijka pocieńkowac niż go później pogrubasić " tak wiec chyba lepiej zaczynać od słabszych roztworów i ewentualnie dorobić mocniejszy, niż później się martwic co z tym zrobić jak coś nie wyjdzie przez duże stężenie :mrgreen: :twisted: Ale jest ryzyko jest przyjemność :!: :!: :!: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 I dziwić się, że koncerny od proszków do prania tłumaczą się, że na Polskę dają niższą koncentrację niż np. na Niemcy bo Polacy lubią dawać za dużo proszku ;) :lol: Coś w tym chyba jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Kwas HCl to nie jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Panowie, NLP czy RM760? Cenowo podobne, jak z wydajnością, łatwością pracy i skutecznością działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jędrzej, porównujesz jabłka do pomarańczy - zdecydowanie i bezdyskusyjnie Nielsen NLF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No i super, zakupy zapowiadają się w jednym a nie w dziesięciu sklepach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 A jakie stężenia są preferowane przez producenta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 1:30 normalnie, a 1:10 przy silnych zabrudzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 hehehehe NLF POWER :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 U mnie na podsufitce NLF tak sobie poradził (1:30): Przed Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Prosze jaka zdolna detailierka czy jak to sie pisze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Bardzo dokładna robota, jak przy siedzeniach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Panowie, potrzebuję porady. Mam na dywaniku pasażera plamę od oleju silnikowego, katowałem ją już 2 razy NLF w najmocniejszym stężeniu i tylko ją rozmazuję, dywanik i tak pozostaje tłusty. Jakim innym siuwaxem to potraktować? Jeżeli zbyt off-topicowo to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 smalec czy wyciągasz ten brud po zrobieniu NLF :?: weź spryskaj ( dość sporo , a najlepiej żeby cały się nasączył ) NLFem ten dywanik odczekaj z 5 min. przetrzyj szczoteczką i wyciągnij ten syf odkurzaczem lub wypłucz Karcherem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Chciałam nowy temat założyć, ale skoro w tym jest coś o oleju na dywaniku Mam na dywaniku pasażera plamę od oleju silnikowego, katowałem ją już 2 razy NLF w najmocniejszym stężeniu i tylko ją rozmazujęto postanowiłam tu dopisać. Plama była w górnej części dywanika kierowcy. Raczej nie duża. Wg właściciela to olej albo jakiś smar. Trudno powiedzieć, bo świeże to nie było, już zaschnięte i w ogóle nie tłuste, pokryte innym brudem i kurzem. Tak wyglądał dywanik: U góry plama: I pozostały syf: Na początku odkurzanie: Roztwór NLF i Marolex: Spryskałam równomiernie dywanik, odczekałam trochę i wzięłam się za przecieranie szczoteczką: Później odciąganie syfu i płukanie dywaniki: I zupa: Tu dywanik czeka na wyschnięcie (sorry za prześwietlone zdjęcie ;) ): Po wyschnięciu trafił na miejsce: Małe porównanie z brudnym dywanikiem pasażera: I porównanie przed i po: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 28 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Pięknie :) Dywaniki to podstawa muszą być ładne pachnące i puszyste :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Fajny instruktaż. :u Więcej takich :u Ale obstawiam, że nie był to olej. Wiem jak ciężko usunąć. Jesli włókno nasiąknie porządnie, to prawie "kaplica". Można to z czasem systematycznie usunąć. Krzysiek Kanar może coś podpowie. Ale roboty jest w pytę. Kiedyś, kiedyś w zamierzchłych czasach wlazł mi do auta mechanik. W buciorach w oleju. Wyszorowałem ropą czy naftą - nie pamiętam. Potem prałem szczotką z proszkiem do prania, żeby pozbyć się smrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ale obstawiam, że nie był to olej.Zostało mi to zasugerowane, a że sama buciorem nie wdepłam no to przyjęłam do wiadomości ;) Tym bardziej, że nie wiem tak naprawdę jak olej by się zachowywał, bo nie miałam nigdy z nim do czynienia, wiedząc na 100% że to olej. Dobra, zagmatwałam. Postaram się zorganizować jakiś stary dywanik i upaćkać olejem, zobaczę jak uda mi się to ogarnąć i nabiorę trochę doświadczenia ;) Niemniej, cieszę się, że się podobało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jeśli to był olej, to poradziłaś sobie znakomicie. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 No tego się nie dowiemy czy to był olej. Bardziej stawiam na Twoje większe doświadczenie w tej kwestii, niż na to co mi zasugerowano :) W związku z tym teraz wątpię w oleistość tej substancji, bo zeszła bardzo łatwo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Miałem do czynienia z olejem, skurczybyk lubi powalczyć, trzeba kilku podejść aby go usunąć, więc obstawiam, że to coś innego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 NLF to faktycznie bardzo dobry i wydajny srodek do prania tapicerk, ale mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie odpowiedni konkurent :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 o kurcze, ładnie zeszło :u to tym "konkurentem"? ale mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie odpowiedni konkurentuchylisz jakiś rąbek tajemnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 o kurcze, ładnie zeszło :u to tym "konkurentem"? ale mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie odpowiedni konkurentuchylisz jakiś rąbek tajemnicy?Idzie tez w paczce do Kanara :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Wszystko do kanara :evil: A my, to co? świnki? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi