DaV Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Wyszło fajnie :) Szkoda, że nie ma żadnego 50-50 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Dav, to masz moje fifty fifty :) Tu po samej opalarce: Tu z jakimiś tam dressingami: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ja porządnie wymyłem podszybie w APC i już było sporo lepiej. Nastęnie dressing i jest zupełnie bajkowo. Jutro może mały update będzie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Różnica jest kolosalna :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ciekawe ATU, wcześniej miało przebieg 82400 km, później zmalał on do 72k :ymapplause: we wcześniejszej fotorelacji autor tego tematu zarzekal się, że zderzak jest idealny, tu już się przyznał do wgniotek :ymparty: Tak, auto kupiłem z Włocławka a mieszkam w Ciechanowie. Na zderzaku to tylko załamane światło z lampy, tak samo jak i nad znaczkiem FSO. Faktycznie- dziwnie podejżany efekt ;)Pasty z tego co pamiętam użyte były 2x 3M czyli: FC+ oraz Polishing. Potem IPA, cleaner i wosk. http://detailingclub.pl/topic/2178-re-fso-polonez-atu/ Naklejka OBRSO i FSO sport przy silniku, który śmiało mógłby reklamować majonez kętrzyński powodują u mnie bolesne skurcze mięśni od śmiechu :(( (dla tych co nie wiedzą, w silnikach K16 HGF występuje co 2-gie tankowanie) Pozdrawiam i dziękuję za umilenie wieczoru :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Wszystko cacy , jedynie nie podobają mi sie chlapacze które psują cały urok samochodu , no i troche wysoki jest :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 na glebe go dziada, ale tak żeby nie darl na nierównościach i będzie git /(takie moje prywatne skrzywienie po glebowaniu samochodu). msłe pytanko. Nie było jakichś dokładek zderzaka przedniego? bo troche goło na tym przodzie jest. tak poza tym to bardzo ładnie wygląda. powodzenia przy dalszych pracach nad autem no i szacuneczek za wkład pracy włożony w to autko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Fajnie, że dbasz o ten samochód bo jest już ich mało a jakoś mam do poldka sentyment. Tylko gryzą mi się dwie rzeczy, z jednej strony jak wyczytałem, chcesz utrzymać go jak najbardziej w serii. z drugiej strony widzę, że dokładasz, lub uszczuplasz niektóre rzeczy które pasują lub nie jak świni siodło. Pasowało by wybrać którąś z tych opcji i pójśc w jednym kierunku. Jest dobra felga, za to plus, ale gleba pasuje teraz jak nic. trochę biją po oczach ciemne kierunki z przodu oraz te emblematy ponaklejane na klapie gdzie brakuje mi teraz oryginalnej blendy Sam śmigam "dostawczakiem" ale na feldze 17" i glebie. Gleby nie ma się co bać, bo najwięcej niepewności sieją Ci którzy nigdy na niej nie jezdzili i pewnie przez to Twoje wątpliiwości. Życzę udanych modów :) a sam z chęcią będę śledził jak się rozwija temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Siema. Trochę zaniedbałem i temat ale walczę z remontem nowo zakupionego domu. Na szczęście mam wynajduję jeszcze czas na mody w Polonezie. W chwili obecnej przygotowuje się zabudowa bagażnika, taka konkret i profi no i oczywiście... GLEBA ;-)Zaraz po tym (pewnie w weekend) będę już zabezpieczał auto na zimkę czyli: - solidna kąpiel w APC i szamponie - glinka - UC Megsa - SRP - wosk. Oczywiście nie śmiałbym nie zamieścić relacji z tejże operacji. Auto obecnie ma założone oryginalne, pomarańczowe kierunkowskazy, W firmie Webasto zamówiłem oryginalnie dedykowany szyberdach el.sterowany do Poloneza. Wraz z montażem- 2kzł wyfrunęło z konta. Na pokład wleciało Hi-end'owe radyjko Kenwood 25'th Anniversary i tym podobne historie. Wszystko niebawem zaktualizuje, proszę o chwile cierpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Proszę powstrzymać emocje. To forum było od zawsze koleżeńsko-"rodzinne" i niech tak zostanie. Nikt tu jeszcze nie dostał warna czy bana - nie chciej być pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Osobiste animozje proszę załatwiać poza forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 jeszcze chciałbym dodać, że ten przeprogramowany ECU to zwykły sterownik M.E.M.S. 1.6, czyli zwykły sterownik od Poloneza z silnikiem Rovera 1.4. trzeba było zastosować przynajmniej M.E.M.S 1.9, wyglądający jak na foto poglądowym: A najlepiej zastosowac M.E.M.S 3 i rozstac się z kopułką, miałem Kolego Ci zaproponowac pomoc, ale za butę, będę nadal obnażał Twoje kłamstwa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 BladyKris :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: tata_jezyka dobrze się czujesz ? :-q :-q :-q :-q :-q :-q :-q :-q :-q Może sobie idż na forum od Polonezów a nie zaśmiecaj takimi tekstami tutejszych porad i spostrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Jeszcze jedna taka akcja i się pożegnamy. Jak ktoś nie potrafi prowadzić kulturalnej dyskusji, nie będzie w ogóle dyskutował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 [usunięto przez moderatora] Dawno mam już to pod maską: Jeszcze jeden numer i lecisz na "urlop" albo zupełnie z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih155 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Uuu nie wiem co tutaj czyścili moderatorzy ale ... ja do sedna tematu. Uwielbiam takich zakręconych kolesi, którzy majstrują przy tak "niestandardowych" w naszych czasach autach. Super, że do tego tu polski produkt. Ja w odróżnieniu od kilku innych opinii powiem, że ŻADNEJ GLEBY bym Polonezowi nie aplikował - to też urok auta i brak ingerencji w "oryginalność". Trochę dziwnie patrzyło się na fotki korekty bez oklejania czegokolwiek oraz stosowane zawsze SRP (np. po Megasie UC) gdyż zawsze uważałem SRP za produkt konkurencyjny wobec Megsa UC właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Juz nie moge sie doczekac zdjęć poldka na glebie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi