biały Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 dawaj dawaj ... będzie super miejscówka na robienie luster z lakierów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Brama super bo chodzi leciutko i zajmuję mało miejsca gdy się składa (w przeciwieństwie do uchylnej). Światło przejazdu wynosi 193cm. Jestem ciekaw jak wysokie auta będą mogły wjeżdżać, boję się, że skośny zjazd zabierze parę cennych centymetrów.. :cry: Tomek, będzie coś w Twoim stylu.. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 No Dżeju, widzę robota do przodu, aż iskry szły ;) Pięknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Dżeju, super miejscówka. Sam bym taką chciał. Z czasem można pomyśleć o kanale, żeby tam też naprawiać swoje autko... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Dzeju a ta skrzynia? Nie przeszkadza Ci taki rupieć 8-) Chętnie się zaopiekuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 latający kufer :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 e no panie w caffe zgadłem że będzie wymiana okienek a ty mówiłeś że coś mi się pomyliło! :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 O jaa :shock: Powstaje pierwsza w mieście dziupla vel grota rozkoszy, docelowo zajmująca się porządnym picowaniem pojazdów (co tam naprawdę będzie się działo nie wie nikt ;) Elegancko się zapowiada. Powodzenia w dalszych poczynaniach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No i pięknie :D Teraz, jak na Adonisa przystało, trzeba będzie wybrać odpowiedni kolor na ściany :P Czy już wszystko przemyślane? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No i pięknie :D Teraz, jak na Adonisa przystało, trzeba będzie wybrać odpowiedni kolor na ściany :P Czy już wszystko przemyślane? :P Mysle zeby pociagnac rozem po scianach, sufit w lustrach a w oknach czerwone zaluzje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Też miałem Seba taką wizję :lol: Ale nie chciałem Dżejowi narzucać koncepcji :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Też miałem Seba taką wizję :lol: Ale nie chciałem Dżejowi narzucać koncepcji :P Jeszcze bym pare gadzetow stojacych zaoferowal na parapety :lol: Marcin pomysl co bedzie na otwarcie, jak bedziemy musieli tam wszyscy jechac, co mu kupic na parapetowe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Ojej, ile komentarzy, dziękuje bardzo :) Dżeju, super miejscówka. Sam bym taką chciał. Z czasem można pomyśleć o kanale, żeby tam też naprawiać swoje autko... ;)Kanału nie będzie ponieważ garaż i tak znajduję się pod poziomem gruntu. Kopiąc jeszcze w dół miałbym samą wodę w kanale. Jak już to można pomyśleć nad czymś takim: http://allegro.pl/podnosnik-nozycowy-sa ... 06732.html Ale cena takiego urządzenia sprawia, że staję się ono dla mnie w tym momencie niepotrzebne :) Dzeju a ta skrzynia? Nie przeszkadza Ci taki rupieć 8-) Chętnie się zaopiekuję :)Mówisz poważnie? Bo ja rozważałem sprzedaż tego kufra do sklepu z antykami, ale jeśli ktoś "z rodziny" chciałby to przygarnąć to bardzo się ucieszę. Kufer z przełomu XIX i XXw., należał do moich pradziadków. e no panie w caffe zgadłem że będzie wymiana okienek a ty mówiłeś że coś mi się pomyliło! :xDamian, musiałem udawać głupa bo jako jedyny popsułbyś niespodziankę :D i tak miałem duży problem z niewygadaniem się.. :mrgreen: No i pięknie :D Teraz, jak na Adonisa przystało, trzeba będzie wybrać odpowiedni kolor na ściany :P Czy już wszystko przemyślane? :P Mysle zeby pociagnac rozem po scianach, sufit w lustrach a w oknach czerwone zaluzje :lol:Plan na wystrój podaliście do pomieszczenia obok, tu musi być po ludzku.. :lol: Nie zawsze będę miał damską klientelę, co jeśli facet zobaczy taki wystrój na dzień dobry? Jeszcze się skusi.. :shock: :lol: Marcin pomysl co bedzie na otwarcie, jak bedziemy musieli tam wszyscy jechac, co mu kupic na parapetowe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Już się boję.. :lol: O jaa :shock: Powstaje pierwsza w mieście dziupla vel grota rozkoszy, docelowo zajmująca się porządnym picowaniem pojazdów (co tam naprawdę będzie się działo nie wie nikt ;) Elegancko się zapowiada. Powodzenia w dalszych poczynaniach :)Dzięki bardzo :) W mieście mamy jeszcze S plus, ale widziałem tylko banner, nic więcej. To będzie taka domowa dziupla ;) Posiadasz garaż? W razie czego - zapraszam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 S Plusy są i coraz lepiej się im powodzi, ale z tego co wiem są ograniczeni do APP ... i robią to rzemieślniczo bez pasji 8-) przydało by się zrobić im konkurencje ;) Dzięki Dżeju za zaproszenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 no elegancko :) a brama nie za wąska ?? bedziesz wjeżdzał w zasadzie "na lusterka" chyba. teraz tylko czekać na ciąg dalszy :D kiedy aktualizacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Szerokość bramy w świetle to 2,55m, więc nie powinno być problemu. To typowa rozmiarówka z oferty Wiśniowski, musi być dobra ;) Następna aktualizacja może pod koniec tygodnia. Niestety nie bardzo mam teraz czas na pracę nad garażem. Terakota na podłogę już czeka, trzeba zrobić miejsce w środku na układanie tych puzzli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Wybacz wczesniej pisałeś 190 cm o wysokości a ja jakoś myślałem o szerokości :roll: na to remont na całego, z płytkami zejdzie ze dwa dni :lol: . powodzenia 3mam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Dwa dni dla speca który będzie siedział cały dzień, dla mnie niestety zejdzie trochę dłużej :roll: :D No ale nie ma tego złego, prawda? :) Jak coś się ruszy w temacie, napiszę z pewnością :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 to czywiście taki żart był :) wiadomo chcący zrobić samemu to zejdzie długo, ale ma to swoje dobre strony. no i ta satysfakcja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gliptone Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Astra służyła do ubijania kostki? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Aktualizacja.. :) Próg - mała rzecz a cieszy. W trakcie prac postanowiliśmy zmienić koncepcję progu w garażu. Na początku zamysłem był oryginalny próg + metalowe trapy do zjazdu aut. W międzyczasie pomysł ewoluował, skuliśmy próg pod żądaną wysokość.. i wylaliśmy na nowo betonem. Miejsce trap zajął taki ładniutki twór :) Soon more to come.. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 nie lepiek było wyjśc od bramy już pod kątem i wylać całą szerokość? albo skuć całkiem-no, ale to już trza było zrobić przed założeniem bramy jak i zrobieniem podjazdu;) ale i tak piknie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Nie lepiej bo musi być nachylenie na zewnątrz w razie dużego deszczu. Dzięki temu woda będzie trzymać się na zewnątrz zamiast wlatywać do środka :) Kucie do 'zera' nie bardzo wchodzi w grę. O ile to co skuliśmy łatwo poszło o tyle ta ściana jest ścianą fundamentową z pełnym zbrojeniem. A tego nie chcę się przerywać i wycinać :) Moim zdaniem bardzo fajnie wyszły te zjazdy, takie.. Inne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 cięzko się kuje wiem wiem;) ale wwtedy by się ak skonstruowało wjazd zeby nie wlewałasię woda;) ale dobra bez off tou;) a zjazd do garażu oldschoolowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Fajna robota z tym progiem :) Sam mam u siebie takie podjazdy ze wzgledu na to, ze jak ich nie bylo to wahacz jechal po betonie. Jak woda bedzie odprowadzana z tej rynienki przed brama? Jakis odplyw rura czy jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi