JJ. Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Mała AKTUALIZACJA Za wiele się nie działo z powodu braku czasu, więc pochwalę się takimi pierdołami. Niedługo zaczniemy bardziej konkretną zabawę.. ;) Zaczęło się od doklejenia brakującego styropianu na jednej ścianie: Później wymurowaliśmy do końca te ścianę: Druga strona i Wax sprawdzający piony: Następnie całość przeciągnęliśmy tynkiem maszynowym, co by zakryć te cegły: A to przywieźliśmy dzisiaj i najbardziej mnie cieszy.. ;) Wiem, bez szału. No ale zawsze do przodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Jak bez szału? Małymi kroczkami, ciągle do przodu, a taka własnoręczna robota najbardziej cieszy ;) Super Dżeju ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Powodzenia w budowie, widać że masz zapał. Wiem jak to wygląda z autopsji, remont naszego studio zajął blisko 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Miejsce trap zajął taki ładniutki twór :) Dżeju przy takich zjazdach jak u Ciebie większość moich klientów bym musiał odesłać z kwitkiem... Podłogę w garażu musisz podnieść bo większość ( jak nie wszyscy) będą zaczepiać przednim zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Tomku, nie strasz :? Ja i tak mam obawy jeśli chodzi o spadek zjazdu przed garażem w stosunku do światła przejazdu bramy. Te wybetonowane zjazdy może tylko tak źle wyglądają, mają 10cm wysokości max i bodajże pół metra długości. Podnoszenie podłogi w garażu to strzał w kolano, w ogóle zabraknie tam miejsca :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 10cm wysokości przy 50cm długości to za duzo ... Oplem vectrą C już będzie problem ... zrób wylewkę 5cm i będzie gitarrra przynajmniej na tym podjeździe w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 A mnie się podoba :P Dżejku super już się nie mogę doczekać otwarcia :D ale będzie się szamp-on lał :P Grota rozkoszy z dnia na dzień pięknieje tak trzymaj :) Ale jak dojdą kafle na posadzkę może to troszkę zniweluje tą różnicę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam, projekt bardzo ciekawy, włożyłeś dużo pracy i monety. Mnie na wiosne też czeka remoncik garażu mianowicie nowa wylewka, płytki i ocieplenie sufitu, a skoro można to też wrzucę pare fotek, pozdrawiam i powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 10cm wysokości przy 50cm długości to za duzo ... Oplem vectrą C już będzie problem ... zrób wylewkę 5cm i będzie gitarrra przynajmniej na tym podjeździe w garażuPoszedłem zmierzyć i wysokość to 15cm natomiast długość 75cm. Jak dojdzie terakota to na całej powierzchni poziom się podniesie. Nawet nie sądziłem, że to może być problem dla aut. Przed układaniem płytek będę musiał poprosić kilku ochotników z różnymi autami na przeprowadzenie testowych wjazdów, co by sprawdzić możliwości jakie daje obecna sytuacja. Nic nigdy nie wychodzi bez problemu.. Dzięki Ci Tomaszu za zwrócenie uwagi! :) Monika, Adam, Kuba, Jacek, dzięki za miłe słowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Dżeju jak byś chciał sprawdzić czy mondeo mk3 albo passat b5 wjadą to daj znać :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Orajt, będę miał Cię na uwadze Rafał :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 5 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Podoba mi się bardzo :) nie wczytywałem się ale czy już wiesz jakie wykończenie posadzki chcesz zastosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Na podłogę pójdzie zakupiona wiele lat temu terakota w ciemnym kolorze + 2 pasy gresu na szerokość zjazdów po całej długości garażu i wykończenie gresem obszaru przy wejściu. Na ściany pójdą kafelki do wysokości okien, kolor biały, coś najtańszego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Kurde,piknie będzie,już zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 A jeszcze pomyśl sobie że Dżeju cały swój harem zaangażuje do mycia samochodów...aż się rozmarzyłem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 AKTUALIZACJA Prace nad garażem zostały wstrzymane z powodów finansowych, na ten czas zająłem się sprzątaniem całości, wynoszeniem rupieci i wprowadzaniem względnej czystości. Wszystko po to, aby móc wjechać autem przed układaniem terakoty i sprawdzić hipotezę Tomka vel. biały odnośnie zjazdów i nachylenia całości w stosunku do wysokości aut. Brzydkie foto poglądowe, jeszcze ciepłe: Wznowienie prac przewiduje w połowie lutego.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Dzeju, zapowiada się ciekawie, a jak posprzątasz te graty, zrobisz podłogę i ściany to dopiero będzie grota rozkoszy :u Powodzenia ! PS. JJ, sprawdź sobie też czy ktoś wjedzie autem obniżonym, bo może być ciężko a na pewno takie auto się może trafić. Np, ja swoim bym się zawiesił przy wjeździe w bramę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormsystem Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Na ściany pójdą kafelki do wysokości okien, kolor białyBędzie kulturka -białe kafle = sterylna czystość . Wygląda na to , że wiosną pędzie parapetówka :ymparty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 16 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Właśnie kiedy Dzeju nasz zapraszasz ?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jak usłyszycie w wiadomościach komunikat do matek, żeby chowały swoje córki będziecie wiedzieć, że Dżej ukończył projekt i szykuje bibkę.. :lol: Parę aut na próbę mam, będę próbował wjechać każdym, o wynikach poinformuje :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 no z obniżonymi to na pewno bedzie problem, nie mówie o mocno obniżonych bo takie to nawet nie dojadą do progu ale takie typowe -30 mysle ze moga mieć już problem. No ale trzymam kciuki zeby Ci sie udało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 No właśnie jestem ciekaw czy moja dawna Cali by się wpasowała w ten salon pieszczot ;) Ale Dżeju na parapetówkę czekam bo efekt pewnie będzie super :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Faktycznie ten wjazd wygląda nie ciekawie.W najgorszym przypadku bedziesz kombinował jak ten z filmu :D QHagiEpvU4c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Poradzimy sobie z każdym, niech no tylko roboty ruszą się z miejsca :u Dawid, a Ty czym jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Takim passatem :D Nie no zart :P.Umnie sprawa wygląda tak, że mam odłożone na auto ale z racji tego, że kończe technikum (ostatni rok) nie miał bym kasy na utrzymanie go więc uznałem,że poczekam aż skoncze te technikum i znajde prace bo co to za sens kupic auto, dopieścic je i sprzedawać bo nie będzie kasy na jazdy ani OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi