Jankos Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 To jest lakier, jak na aucie, to się traktuje pastami polerskimi i gąbkami. Ewentualnie MF.Znaczy się Schollami, Menzernami i innymi tego typu produktami + foam megsowy? i +3-5 cm w bicepsie :D? Kup sobie do zabezpieczenia tych OZ-ów DP Wheel Glaze, minetoo bardzo go chwali. A do tych drugich.. Albo ręczna orka albo do lakierowania. Maszyną tam nie podejdziesz. Chyba, że horrendalnie drogimi stożkami Megsa czy kto je tam produkuje.. A to ten Rim Wax o który pytałem to nie umywa się DP Wheel Glaze? Owszem czytałem co napisał minetoo o nim, jednak nie ma go w ofercie sklepu w którym robie wieksze zakupy na sezon wiosenno letni, jest za to Rim wax i coś o nazwie Autoglym Alloy Wheel Seal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Znaczy się Schollami, Menzernami i innymi tego typu produktami + foam megsowy? i +3-5 cm w bicepsie :D?Otóż to. Ewentualnie za piwo możesz zatrudnić koleżkę :u Autoglym Alloy Wheel SealPo szybkiej lekturze DW mogę powiedzieć jedno - 'rubbish' A co mówią o Rimwaxie.. Ogólnie szału nie robi. Działa ale bez rewelacji. Możesz spróbować i podzielić się spostrzeżeniami z użycia z użytkownikami a możesz kupić coś sprawdzonego jeśli nie chcesz płacić 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 a możesz kupić coś sprawdzonego jeśli nie chcesz płacić 2 razy.Czy miałeś np: prócz Wheel Glaze'a na myśli : PB Wheel Sealant? :) on zdaje się jest sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Czemu nie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dziękuję za wyjaśnienia, nie mam więcej pytań. :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jankos napisał(a):Znaczy się Schollami, Menzernami i innymi tego typu produktami + foam megsowy? i +3-5 cm w bicepsie :D? Otóż to. Ewentualnie za piwo możesz zatrudnić koleżkę :u nawet koleżanka co lubi piwo nie polubi robienia tego megsowym słoneczkiem, ale twardym tri-colorem / germanem - czemu nie ;-) foam'em to byłby masochizm w czystej postaci :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 A ja mam pytanie choć w sumie mogłem napisać PW do Makkiego. Chodzi mi o jego ostatnią relację zamieszczoną w temacie "Co zrobiłes przy aucie". A mianowicie o wstęp, używanie prick borta i surfex hd a potem IronX. W przypadku tego pierwszego było zastosowanie na zwilżony wodą lakier ale ten nie był wcześniej myty - mimo iż w opisie tego środka radzą rozprowadzać go na czystym lakierze. Rozumiem że sposób w jaki makki to robi jest słuszny i w niczym lekko zabrudzone auto nie przeszkodzi w działaniu prick borta. Potem surfex hd - choć zdziwiłem się bo to tylko APC. No i ironX na koniec. A teraz pytania: Czy każdy z tych środków był rozcieńczony - jakie proporcje-stężenia? Czy najlepszym sposobem na aplikowanie tych 3 produktów jest opryskiwacz-rozpylacz na wzór Kwazara? I chyba to by było tyle, gdyż na wiosnę chciałbym też spróbować takie mycie wstępne, z użyciem Prick'a, Surfexa lub innego APC oraz na koniec IronX'a. Potem piana i dopiero mycie szamponem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 ZTCP to BH Surfex'a jako pre-washa powinno się rozcieńczyć 1:30 Iron-X oraz Prick Borta teoretycznie się nie rozcieńcza, ale czy i jak to zrobił Maciek, nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 szybkie pytanie czy tyre dressing od diamondbrite mozna zaaplikowac na gumowe dywaniki do srodka? W sumie i to i to guma wiec czemu by nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A ja mam pytanie choć w sumie mogłem napisać PW do Makkiego. Chodzi mi o jego ostatnią relację zamieszczoną w temacie "Co zrobiłes przy aucie". A mianowicie o wstęp, używanie prick borta i surfex hd a potem IronX. W przypadku tego pierwszego było zastosowanie na zwilżony wodą lakier ale ten nie był wcześniej myty - mimo iż w opisie tego środka radzą rozprowadzać go na czystym lakierze. Rozumiem że sposób w jaki makki to robi jest słuszny i w niczym lekko zabrudzone auto nie przeszkodzi w działaniu prick borta. Potem surfex hd - choć zdziwiłem się bo to tylko APC. No i ironX na koniec. A teraz pytania: Czy każdy z tych środków był rozcieńczony - jakie proporcje-stężenia? Czy najlepszym sposobem na aplikowanie tych 3 produktów jest opryskiwacz-rozpylacz na wzór Kwazara? I chyba to by było tyle, gdyż na wiosnę chciałbym też spróbować takie mycie wstępne, z użyciem Prick'a, Surfexa lub innego APC oraz na koniec IronX'a. Potem piana i dopiero mycie szamponem. Pozdrawiam Jankos jesli chodzi o Prick Borta to przetestuj sam, jeden panel auta mokry drugi suchy i sam zobaczysz roznice, nawet sam Macserien producent zalece uzywanie na sucha karoserie poniewaz jego dzialanie wtedy jest duzo lepsze i efektywniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 szybkie pytanie czy tyre dressing od diamondbrite mozna zaaplikowac na gumowe dywaniki do srodka? W sumie i to i to guma wiec czemu by nie? Do wew. używaj szuwaXów na bazie wody , chyba nie poszukujesz tabliczki mendelejewa do wdychania :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jankos jesli chodzi o Prick Borta to przetestuj sam, jeden panel auta mokry drugi suchy i sam zobaczysz roznice, nawet sam Macserien producent zalece uzywanie na sucha karoserie poniewaz jego dzialanie wtedy jest duzo lepsze i efektywniejszeRozumiem a jak to się ma z Surfex HD czy innym APC? IronXa nie rozcienczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Z surfexem i innymi prewashami myślę, że jak z większością aktywnych pian na suchym lepiej i dłużej się potrzyma, ale jak powiedźmy umyty wcześniej i tak jak Makki zrobił już na resztki kończącego Mac'a spryskał surfexem to myślę, że w sam raz do domycia takiego po tej smole i przed klejnym myciem ręcznym :) IronX nie słyszałem o rozcieńczaniu i nie próbowałem takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 A ja mam pytanie choć w sumie mogłem napisać PW do Makkiego. Chodzi mi o jego ostatnią relację zamieszczoną w temacie "Co zrobiłes przy aucie". A mianowicie o wstęp, używanie prick borta i surfex hd a potem IronX. W przypadku tego pierwszego było zastosowanie na zwilżony wodą lakier ale ten nie był wcześniej myty - mimo iż w opisie tego środka radzą rozprowadzać go na czystym lakierze. Rozumiem że sposób w jaki makki to robi jest słuszny i w niczym lekko zabrudzone auto nie przeszkodzi w działaniu prick borta. Potem surfex hd - choć zdziwiłem się bo to tylko APC. No i ironX na koniec. A teraz pytania: Czy każdy z tych środków był rozcieńczony - jakie proporcje-stężenia? Czy najlepszym sposobem na aplikowanie tych 3 produktów jest opryskiwacz-rozpylacz na wzór Kwazara? I chyba to by było tyle, gdyż na wiosnę chciałbym też spróbować takie mycie wstępne, z użyciem Prick'a, Surfexa lub innego APC oraz na koniec IronX'a. Potem piana i dopiero mycie szamponem. Pozdrawiam PB na usunięcie smoły i w jakimś stopniu usuwa też film drogowy lecz nie jest to środek do tego. SHD jako prewash, uśniecie filmu drogowego IX do usunięcia lotnej rdzy. PB i IX nierozcieńczony, SHD rozcieńczony Środki te można używać -w przypadku PB z oryginalnego atomizera, nie trzeba go dużo psikać, wystarczy mgiełka - można też przelać do innych opryskiwaczy (ciśnieniowych, ręcznych) to jak już kto woli. -SHD - ręczny, ciśnieniowy -IX - ręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dziękuje szynka :-bd Zauważyłem jeszcze że makki ma opryskiwacz ciśnieniowy Kwazar Venus Pro+, ale na allegro sprzedają bez końcówki pianującej czy takową można dokupić oddzielnie, na allegro nie znalazlem :( P.s. czy jest coś równie skutecznego jak IronX tylko być moze w tańszyej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Cos co mazna do IronX porownac i zaoszczedzic??Niestety niewiele.Uzywalem dionozera od Wolf's ale strasznie wolny,jakies 15-20 minut zanim zacznie dzialac.No i Autobrite Pourple Rain,ale nia znam.Sonax tez cos ma,ale nie wide zeby sie dobrze sprzedawalo. Czyli w skrocie IronX na szybkie dzialanie dionizer jesli masz czas zeby poczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Z wolfsa mam tylko decon gel ale ten za to jest do felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 APP oferuje produkt do usuwania lotnej rdzy, Concept też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 APP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 JJ apodaj jakiegos linka do tych produktow bo nie znam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 o tym Concept to słyszałem ale ich produktu do decon nie widziałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 APP: http://www.app.com.pl/products/?grid=40&gridn=7&prid=259 Concept: http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/concept-lift-fall-srodek-do-usuwania-lotnej-rdzy-5l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 dzieki JJ,ale to nie to co szukam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Panowie ale chyba zgodzicie się że mimo wszystko glinka też nada się do usuwania nalotu rdzy tylko po prostu więcej się przy tym namachamy niż mielibyśmy używać wszystkich tych środków które użył Makki pieszcząć swoje 4-OOOO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Panowie ale chyba zgodzicie się że mimo wszystko glinka też nada się do usuwania nalotu rdzy tylko po prostu więcej się przy tym namachamyO wiele więcej się namachamy a rezultaty i tak mogą nie być satysfakcjonujące. BMW E46, cały bok kierowcy w lotnej rdzy z klocków, auto nie myte 8 miesięcy: Użyta glinka nie była agresywna, ale i przy agresywnej musielibyśmy się nieźle namachać: Nalot teoretycznie schodził: Ale IronX użyty na drzwiach po glinkowaniu odsłonił przykrą rzeczywistość: Nie chcę wspominać o elementach pod które nie podejdziesz glinką. Nie ma co kombinować, jeśli masz możliwość bezdotykowego usunięcia takich upierdliwych zanieczyszczeń - korzystaj z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi